Thuiswedstrijd voor Artechno op beurs in Dubai

Het team van Artechno staat deze week op de beurs AgraME in Dubai. Een thuiswedstrijd tegenwoordig voor het in vertical farming gespecialiseerde Nederlandse bedrijf, want sinds 1 januari van dit jaar heeft Artechno een lokaal verkoopkantoor in Dubai. Van daaruit is men actief in de hele Midden-Oosten-regio. 

Art van Rijn, Michael Morgan, Marco van der Velden en Sven Duijvestijn zijn namens Artechno op de beurs in Dubai

De Algemeen Manager van de locatie in Dubai is Michael Morgan. Hij stelt zich hieronder voor. Hij is al meer dan drie decennia actief in het gebied.

Michael geeft onder meer uitleg over waarom voor een nieuw kantoor in Dubai is gekozen. "Het Midden-Oosten is van oudsher afhankelijk van exportproducten voor zijn verse en voedzame voedsel. Het is geen geheim dat het barre klimaat in de regio een grote uitdaging vormt voor het telen van allerlei gewassen, waardoor het moeilijk is om lokaal te telen. Wij zien verticale farming en haar vermogen om het hele jaar door verse producten te verbouwen, ongeacht de locatie of het klimaat, als een manier om deze uitdagingen het hoofd te bieden en geloven dat verticale farming een vitale rol zal spelen in het onafhankelijk en zelfvoorzienend maken van het Midden-Oosten." Voor Artechno is Dubai door zijn centrale liggen de perfecte hub om de regio te bedienen. "Wij hebben het land als vriendelijk, gastvrij, veilig en bovenal kansrijk ervaren voor onze business."

Artechno wil in de regio bedrijven helpen bij het opzetten van een business case voor een volledig geautomatiseerde verticale teeltfabriek. "Met volledige inachtneming van de eisen van klanten proberen we de meest optimale balans te bereiken tussen arbeid, productievolume, operationele kosten en investering."


Michael rechts vooraan in gesprek op de beurs

Waarom vertical farming?
"Ik zie het als een grote stap voorwaarts in het sterk verminderen van de carbon footprint van het leveren van groenten, zonder het gebruik van gewasbeschermingsmiddelen. Het creëren van de perfecte plant in een indoor gecontroleerde omgeving, daar werken wij aan. Het hele jaar door telen, zonder de noodzaak van gunstig weer, vruchtbare grond, veel water en de gebruikelijke hoge lopende kosten die nu nog geassocieerd worden met land- en tuinbouw. Aangezien de gewassen dichter bij de consument zullen worden geproduceerd, zullen de logistieke kosten en de gevolgen voor het milieu afnemen. Een maximale houdbaarheid, dus een win-win voor iedereen die betrokken is bij deze actieve en opwindende industrie."

Voor meer informatie:  
Artechno Middle East
Business Bay, Business Square,
Bldg. 4, kantoor # 4
Dubai, Verenigde Arabische Emiraten
+ 971 - 50 817 51 61
michael.morgan@artechno.nl
info@artechno.nl
www.artechno.nl


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.