Constructief gesprek over voorgenomen regelgeving bemesting vollegrond groenten

Jolanda Nooijen: "Waar ik op gehamerd heb, is maatwerk per bedrijf"

Tholen - Jolanda Nooijen van teeltbedrijf Compliment, die afgelopen maandag nog uit haar dak ging van boosheid over de voorgenomen regelgeving van het ministerie van LNV, heeft haar hart kunnen luchten. Afgelopen woensdag kreeg ze onverwacht bezoek van de hoogste ambtenaar van het ministerie. "Voor mijn gevoel heb ik een heel fijn gesprek gehad", liet ze na afloop van het gesprek en zichtbaar op gelucht weten via Facebook.

Jolanda dreigde eerder nog om actie te voeren in Den Haag, maar dat plan laat ze nu varen. Haar boze vlog die ze afgelopen weekend postte waarin ze haar frustraties uitte over het feit dat gewassen die momenteel nog volop in productie zijn vanaf volgend jaar wellicht niet geteeld kunnen worden, werd door tienduizenden mensen bekeken en riep boze reacties en wantrouwen op tegenover het ministerie van LNV. Sindsdien doet Jolanda zelf onderzoek naar de onderbouwing van de nieuwe regels en houdt ze haar volgers op de hoogte via vlogs. 


Still uit het bovenstaande filmpje waarin Jolanda de drie bezoekers van het ministerie van LNV laat zien

Afgelopen woensdag kwamen de woordvoerder, directeur-generaal en een beleidsmedewerker van het ministerie bij haar op de koffie. "Ik waardeer het erg dat ze afgereisd zijn naar Volkel. Het betekent dat ze me echt serieus hebben genomen", zei Jolanda tegenover Omroep Brabant. "Waar ik op gehamerd heb, is maatwerk per bedrijf." Ook het ministerie spreekt in het artikel van een constructief gesprek. 

Klik hier het hele artikel van Omroep Brabant

Bron: Facebook Jolanda Nooijen, Omroep Brabant 

 
 
 

Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.