Camera bewaakt planten in de kas

Het Poolse bedrijf Intertech Service heeft een nieuw apparaat gelanceerd dat telers moet helpen efficiënter met licht om te gaan. Het is een camera waarmee planten in een kas live kunnen worden gevolgd. Het is gebaseerd op directe metingen van chlorofyl-fluorescentiesignalen van planten die de fotosynthetische efficiëntie van planten weergeven. Het product is al te koop via de website.

"De uitvinding stelt planten in staat om autonoom hun groeiomgeving in elke kas te controleren. We zijn begonnen met de ontwikkeling van ons systeem waarmee planten hun lichthoeveelheid (lichtintensiteit) en -kwaliteit (spectrum) op afstand en invasief kunnen regelen," zegt prof. Dr. Hazem Kalaji, die het product heeft ontwikkeld.

"De specifieke belichtingseisen voor elke soort, genotype en variëteit zijn nog onbekend en ver verwijderd van de werkelijke behoeften. Het gebruik van ons systeem zal energie besparen en planten in staat stellen hun lichtschema op te stellen tijdens elke groeifase en zelfs tijdens het dagelijkse verloop van de fotosynthese."

Voor meer informatie:
Intertech Service
www.grodowski.com

 
 

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.