Little Leaf Farms vervolgt samenwerking met VB voor uitbreiding kas

In de Verenigde Staten wordt meer dan 90% van de sla in Californië en Arizona geproduceerd en vervolgens door het hele land vervoerd. Dit komt de kwaliteit en versheid van het product niet ten goede. Met 8 hectare ultramoderne kassen die al in productie zijn, bewijst Little Leaf Farms dat er een betere, duurzamere manier van telen is.

Het hele groeiproces bij Little Leaf Farms is gericht op de behoeften van de planten en de gezondheid van het hele ecosysteem. Little Leaf Farms gebruikt de kracht van de zon, energie-efficiënte LED-lampen en opgevangen regenwater zonder gebruik te maken van pesticiden.

Edward Verbakel van VB en Paul Sellew van Little Leaf Farms

Sinds de start van Little Leaf Farms in 2015 heeft VB al hun innovatieve kassen ontworpen en gebouwd in Devens, Massachusetts. In augustus 2021 zijn Little Leaf Farms en VB in McAdoo Pennsylvania gestart met de realisatie van een gloednieuwe teeltlocatie met een eerste fase van 4 hectare.Deze ultramoderne en innovatieve kas is momenteel in productie en er wordt nog een fase van 4 hectare gebouwd om te voldoen aan de groeiende vraag naar verse lokaal geteelde bladgroenten. Deze volgende uitbreiding voor Little Leaf Farms in Pennsylvania omvat verbeterde geavanceerde teelttechnologieën.


Fase 4B

Alle systemen zijn ontworpen om te groeien met het minst mogelijke risico op ziekten, dankzij een optimaal klimaat en als gevolg van alle geautomatiseerde processen. Dit verzekert Little Leaf Farms van het leveren van het veiligste product, aangezien het nooit door mensenhanden wordt aangeraakt. Ook de versheid is volgens de trotse kassenbouwers 'ongeëvenaard', want het wordt binnen 24 uur gesneden, verpakt en lokaal geleverd.

Little Leaf Farms heeft de ambitie om in 2026, met een deze zomer binnengehaald financieel steuntje in de rug, op 100 acres (ruim 40 hectare) te telen. 

Voor meer informatie:
VB 
info@vb.nl 
www.vb.nl  


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.