Spint in groot deel teelt Almería

Het Andalusische Netwerk voor Meldingen en Fytosanitaire Informatie (RAIF) meldt dat in de herfstcyclus van de paprikateelt in Almería spint is gedetecteerd in een hoog percentage van de percelen.

De weersomstandigheden zijn ideaal voor de ontwikkeling van spint, met temperaturen van 30°C en een droge omgeving. In één week rondt het insect z’n hele levenscyclus af.

"In het begin verschijnt het in kleine haarden met geelachtige vlekken op het bovenste deel van de bladeren. Op de percelen waar het probleem niet tijdig wordt gedetecteerd, gaat het over in grote gele vlekken, uitdroging en bladuitval."

"Op de percelen waar Amblyseius swirskii in een lagere dosis dan aanbevolen is uitgezet en enkele weken voor de uitzetting geen specifiek preventief gewasbeschermingsmiddel is toegepast, is de plaagdruk hoger. Hoge doses Swirskii (100-150 ind/m²) worden aanbevolen voor een goede controle van de plaag."

De RAIF beveelt volgende preventieve maatregelen aan voor het onder controle houden van spint in de paprikateelt:

  • Verwijder onkruid en gewasresten, aangezien deze kunnen fungeren als een reservoir voor de plaag;
  • Behandel op percelen met een voorgeschiedenis van spint de infrastructuur en verhit de grond gedurende minimaal 30 dagen alvorens nieuwe gewassen aan te planten;
  • Bescherm de eerste vegetatieve stadia van de planten;
  • Zorg ervoor dat de insecten niet worden overgedragen via de gebruikelijke teelthandelingen, kleding, schoeisel en gereedschap.

"Chemische bestrijding wordt alleen uitgevoerd vóór de uitzetting van de nuttige insecten en alleen op percelen met een voorgeschiedenis van spint. De gewasbeschermingsmiddelen moeten de hulpfauna respecteren en vervolgens moet de behandeling versterkt worden met biologische controle-organismen."

"Er moet worden gecontroleerd op nieuwe uitbraken en er kunnen specifieke biologische controle-organismen worden toegevoegd, zoals Phytoseiulus persimilis (ter bestrijding), Amblyseius californicus en Amblyseius Andersoni (ter preventie vanaf de eerste detectie)."

Bron: juntadeandalucia.es


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.