Erik Brands helpt ondernemers minder verspillen

Een nieuw gezicht bij Instock. Erik Brands heeft na veel werkervaring in de agrarische sector en de groothandels Smeding en Vroegop-Windig, gekozen om ondernemers te helpen minder te verspillen. “De missie van Instock sluit aan bij mijn passie voor eten, ik kom fantastische producten tegen waar voorheen geen bestemming voor was, erg zonde! Daarnaast heb ik er plezier in om ondernemers te helpen meer waarde voor hun reststromen te krijgen als je weet hoeveel tijd, energie en liefde erin gestopt wordt."

Instock zet als organisatie al jaren voedselverspilling op de kaart. Voorheen met hun eigen restaurants en nu met de online horeca groothandel ‘InstockMarket’. De reststromen van boeren en AGF bedrijven worden ontvangen in het Food Rescue Center. Na een kwaliteitscontrole worden producten omgepakt en online aangeboden aan chefs bij restaurants en cateraars.

Inmiddels leveren circa 85 bedrijven producten aan Instock. AGF bedrijven die te maken hebben met restromen en hier nog geen hoogwaardige oplossing voor hebben kunnen hun producten aanmelden via de reststroom calculator. Binnen een werkdag ontvangt het bedrijf een aanbod en de producten worden binnen 24 uur daarna opgehaald.

"De horeca is een goed afzetkanaal voor deze ‘geredde’ producten omdat chefs, professioneel werken, snel kunnen schakelen en minder gebonden zijn aan etiketeringsvoorschriften dan bijvoorbeeld voedselproducenten. Voedselverspilling is een groot probleem, een derde van alle voedselproductie wereldwijd wordt verspild. Dit staat gelijk aan circa 8% van alle Co2 uitstoot in de wereld. Instock werkt toe naar het doel om jaarlijks 5 miljoen kilo aan reststromen te redden. Mede dankzij Erik kan Instock dit doel bereiken.

Voor meer informatie:
Instock
020-2101167
info@instock.nl
www.instock.nl     


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.