Om de benutting van onderzoeksresultaten beter door te laten dringen tot in de haarvaten van de land- en tuinbouw en voedingssector hebben de Topsectoren T&U en Agri & Food samen met het ministerie van LNV en Wageningen Research de regeling ‘Kennis op Maat’ geïntroduceerd. Deze regeling biedt ruimte om bestaande kennis uit onderzoek gericht te ontsluiten en te verspreiden zodat de ondernemers op het terrein van landbouw, water en voedsel er zelf mee aan de slag kunnen gaan.
En met succes, zo deelt de Topsector T&U nu in een nieuwsbrief. Sinds de start van de regeling zijn 42 projecten gestart binnen het werkveld landbouw, water, voedsel gestart. Met deze projecten krijgen mkb’ers, tuinders en agrariërs zicht op hun eigen kansen om bij te dragen aan een duurzame en gezonde samenleving.
Tien voorbeelden van deze projecten zijn gebundeld in een digitaal magazine. De artikelen gaan onder andere in op het aanscherpen van ondernemersvaardigheden voor bloembollentelers, kennis verspreiden over ontwikkeling van nieuwe gewassen en veredeling. Over dat laatste onderwerp komt Monique van Vegchel, beleidsadviseur bij Plantum, in het magazine aan het woord samen met Peter Cox van rozenveredelingsbedrijf Pheno Geno Roses. Hij vertelt dat het project hem inzicht heeft gegeven in hoe hij resultaten uit onderzoek ook kan gebruiken in zijn eigen veredeling.