Joost laat zijn werkweek bij Enza Zaden zien

De 27-jarige Joost werkt als Junior Researcher Seed Production Research bij Enza Zaden in Enkhuizen. Hij houdt zich bezig met onderzoeken die de groenten- en zaadproductie ondersteunen. Dit doet hij samen met het onderzoeksteam, met z'n vieren werken ze samen met de operationele zaadproductie afdeling. Het hele jaar door krijgen ze aanvragen binnen en gaan dan op zoek naar de juiste oplossing. Voor Seed Valley geeft hij een inkijkje in zijn werkweek.

Over zijn werk in de kas schrijft hij: "In de zomer zijn we druk met experimenten, in de winter met data analyseren vanuit de onderzoeken. Naast deze werkzaamheden bezoeken we ook regelmatig congressen en volgen we verschillende cursussen. Zo heb ik afgelopen zomer diverse congressen bezocht in Praag en Wenen. Daarnaast krijg ik ook de kans om anderen enthousiast te maken voor het vak. Zo stond ik afgelopen juni op een carrièrebeurs op mijn oude universiteit in Nijmegen. Heel gaaf!"

Lees hier het hele verslag. 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.