De Panther Group investeert in de vestiging van Tornesch

In zijn 120e jubileumjaar investeert de Panther Group in de vestiging van Tornesch. Vorige maand werd een naastliggend terrein van ongeveer 25.000 m² aangekocht met daarop een hoogbouwmagazijn, bedrijfsgebouwen en representatieve kantoren.

Door deze aankoop kan Altonaer Wellpappenfabrik de vestiging in Tornesch nu sterk uitbreiden, waarbij het salesvolume in de toekomst tot bijna 300 miljoen m² per jaar kan groeien. Verder zijn er al twee extra vouwdooslijmmachines met een volautomatische verpakkingsmachine en palletiseerrobot besteld om aan de vraag naar e-commerceproducten te voldoen. Daarvoor zal in 2023 nog een nieuwe productiehal met een oppervlakte van ca. 6.000 m² worden gebouwd. Op die manier is de afgelopen jaren, alleen al in de vestiging van Tornesch, ongeveer 45 miljoen euro geïnvesteerd om het belangrijkste golfkartonbedrijf in Noord-Duitsland te kunnen blijven.

"Ook in de andere vestigingen van de Panther Group wordt verder geïnvesteerd. Naast de aankoop van verschillende machines, uitrustingen en grond, is de verdere verlaging van het energieverbruik een belangrijk aandachtspunt. Dankzij het ultramoderne machinepark van de hele groep is het specifieke energieverbruik nu al zeer laag. Maar door de huidige energiecrisis moesten ook maatregelen worden getroffen voor de energiezekerheid. Zo zullen in de loop van 2022 alle golfkartonmachines van de groep kunnen werken op verzadigde stoom die met gas of lichte stookolie wordt geproduceerd. De huidige situatie op het gebied van de energietoevoer en -kosten zal op korte termijn het markt- en investeringsgedrag van de groep blijven bepalen. De leveringszekerheid voor klanten waarborgen, heeft daarbij altijd de grootste prioriteit."

"Een andere focus van de investeringen blijven de opleidingen en bijscholingen bij Panther. Jaarlijks wordt hiervoor ongeveer 5 miljoen euro uitgetrokken. Momenteel zijn zo’n 130 stagiairs in 16 duale opleidingen aan het werk, om kwalitatief en kwantitatief op de toekomst voorbereid te zijn. Bovendien is voor elk kind of kleinkind van iedere werknemer momenteel een stageplaats gegarandeerd. Als familiebedrijf wil Panther ook de gezinnen van zijn personeelsleden kansen bieden voor de toekomst."

Ondanks de huidige zeer gespannen en uitdagende omstandigheden in Duitsland worden de vermelde investeringen toch gedaan, in de eerste plaats omdat de Panther Group voor zijn klanten een betrouwbare, competente, wendbare en flexibele partner op het hoogste niveau wil blijven en samen met hen de 120-jarige geschiedenis succesvol wil voortzetten, aldus het bedrijf.

Voor meer informatie:
Panther Packaging
info@panther-packaging.de
www.panther-packaging.com 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.