Vooral minder AGF zorgt voor 9% daling containeroverslag bij North Sea Port

De containeroverslag van de bedrijven in North Sea Port neemt de eerste drie kwartalen van 2022 af met 8,9% en komt op 1,7 miljoen ton ten opzichte van dezelfde periode in 2021. Het gaat hier voornamelijk over een mindere overslag van groenten en fruit dat niet per container wordt vervoerd, maar wel als breakbulk. 

Gedurende de eerst negen maanden van dit jaar boekten de bedrijven een totale goederenoverslag via zeevaart van bijna 57 miljoen ton. Dit is een stijging van 9,3%. Zowel de overslag van droge bulk, stukgoed, ro/ro en vloeibare bulk ging er sterk op vooruit.

Daan Schalck, CEO North Sea Port: "Onzekerheden op het geopolitieke toneel zorgen dus voor (tijdelijk) piekende aanvoerstromen in bepaalde segmenten. De daling van de handel met Rusland wordt opgevangen door extra overslag uit voornamelijk de Verenigde Staten, Canada en Finland. Rusland zal dan wellicht eind dit jaar niet langer de eerste handelspartner zijn."

Vooruitzicht
De groei van de goederenoverslag via zeevaart en binnenvaart deed zich sterk voor tijdens het tweede kwartaal van dit jaar. Tijdens het derde kwartaal kende de groei een vertraging. De verwachting is dat dit zich de komende maanden zo zal voortzetten. 

Bron: North Sea Port


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.