BLE-cijfers week 40

Importtomaat duurder, Duitse niet per se op groothandelsmarkt

De tomatenprijzen op Duitse groothandelsmarkten liggen op hoge prijsniveaus. Voor vleestomaten geldt dat sinds begin september de prijs voor Belgisch product ver weggelopen is van het vijfjarig gemiddelde. Dat blijkt uit marktoverzicht van de Bundesanstalt für Landwirtschaft und Ernährung (BLE).

Voor tros- en cherrytomaten geldt dat de prijzen voor Nederlands en Belgische product boven de ook al niet lage prijzen van 2021 liggen. Bij de cherrytomaten valt op dat in week 40 de prijs voor Duitse tomaten niet aan het vijfjarig gemiddelde kan tippen, terwijl dat wel voor Nederlands, Belgisch en Italiaans product geldt.

Voor losse, ronde tomaten is het beeld hetzelfde voor Nederlands en Belgisch product. Hier liggen de prijzen ook ruim boven die van 2021. Voor Duits product geldt dat opvallend genoeg niet. Poolse ronde tomaten werden wel beter betaald. 

Bron: BLE

 


Publicatiedatum:
© /Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.