Glastuinbouw heeft sleutelrol: "Ontdek de kracht van de kas"

De glastuinbouwsector staat onder druk. Vanwege de energiecrisis worden vragen gesteld bij het nut van het telen in de kas. Harvest House twijfelt niet aan het nut daarvan. Met een 'doe-het-zelf'-pakket nodigt de producentenorganisatie uit om de kracht van de kas te leren kennen.

Ondergetekende kent de kracht van de kas, maar was wel te porren voor een stukje 'kassenbouw'. De kas van hout staat inmiddels klaar om uit zaadjes groenteplantjes op te kweken die komend voorjaar door mogen groeien tot grote groente- en kruidenplanten. Maar zo goed als de telers van Harvest House dat kunnen, nee, dat lukt in een stadse achtertuin niet. Belangrijk dus dat er nog genoeg professionele telers zijn die ons van tomaten, paprika's en komkommers voorzien. 

Het kaspakketje is verstuurd in het kader van Wereldvoedseldag, 16 oktober gehouden op initiatief van de Verenigde Naties. In een bijgestuurd persbericht schrijft Harvest House:

Bij Harvest House geloven wij dat de glastuinbouw een sleutelrol heeft in het antwoord op deze vraag. In onze hightech kassen creëren we de perfecte groeiomgeving voor onze planten, waardoor we een continue kwalitatieve productie realiseren. Zo komen we dichterbij onze droom: iedereen elke dag toegang tot gezond, voedzaam en lekker eten.

Efficiënt omgaan met energie
In ruim 1100 ha glastuinbouw in Nederland én daarbuiten produceren we jaarlijks miljoenen paprika’s, tomaten en komkommers. Gezonde producten, die op het bord van consumenten over de hele wereld
terechtkomen. Elke dag. Want in onze kassen zorgen we met innovatieve oplossingen voor een dagelijkse, optimale productie en dus voor voedselzekerheid. Dat doen we op een duurzame manier.
Onze telers geven de plant precies datgene wat hij nodig heeft om te groeien: een paprika groeit het best bij een gemiddelde dagtemperatuur van 25ºC en een tomaat heeft behoefte aan veel licht. In onze kas worden de paprika’s en tomaten goed verwend. Maar we gaan uiteraard efficiënt om met energie! We houden de warmte binnen en gebruiken zo min mogelijk energie. Onze innovatieve telers
zijn altijd op zoek naar duurzame alternatieven. Aardwarmte bijvoorbeeld of restwarmte van een kunstmestfabriek. Zo stoten we minder CO2 uit. 

Duurzame oplossingen
De teelt van onze vruchtgroenten kent nog veel meer slimme, duurzame oplossingen. Het water voor de planten is regenwater, dat we het hele jaar door opvangen in silo’s of ondergronds en na gebruik
zoveel mogelijk filteren en hergebruiken. De planten groeien in groeimatten, zodat we de bodem niet uitputten en water, voedingsstoffen en beschermingsmiddelen niet in de natuur terecht komen. Zo hebben we minimale impact op het milieu. Bovendien benutten we elke hectare optimaal: we zorgen dankzij onze hightech teeltmethode voor een maximale opbrengst per vierkante meter. Daardoor blijft er meer ruimte over voor echte natuur, waar de biodiversiteit het beste af is.

Onze commitment
Wij geloven in onze duurzame aanpak en zijn ambitieus. We willen in 2030 klimaatneutraal telen. Onze reductiedoelstellingen met betrekking tot ons energieverbruik en CO2-uitstoot zijn vastgelegd bij
SBTi, het Science Based Targets initiative. Daarnaast committeren we ons aan de wereldwijde Sustainable Development Goals van de VN. We spreken hiermee onze ambitie uit om mee te doen aan het klimaatakkoord van Parijs om de opwarming van de aarde tot maximaal 1,5 graad te borgen. Pittige doelstellingen, maar we vinden het belangrijk om ons hiervoor in te zetten. Want zo kunnen we
de wereld op een duurzame manier voeden. En het gaat nog veel verder. Op elk punt in de keten maken we duurzame keuzes, van veredelen en telen, tot oogsten, verpakken, vervoeren en
vermarkten. Want duurzaamheid, zit in ons DNA.

Bekijk op deze speciale duurzaamheidspagina geeft Harvest House meer inzage in haar inzet voor duurzaamheid, onder meer met een video. 

Voor meer informatie:
Harvest House
info@harvesthouse.nl
www.harvesthouse.nl 


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.