Eric Kiers nieuwe Directeur Verduurzaming bij CropLife NL

Sinds 1 oktober is Eric Kiers werkzaam voor CropLife NL als directeur Verduurzaming. Eric heeft veel ervaring binnen het vakgebied en heeft bij verschillende toeleveranciers van gewasbeschermingsmiddelen gewerkt. Bij CropLife NL zal Eric zich voornamelijk gaan bezighouden met duurzaamheid en governmental affairs.

"De wereld om ons heen is volop in beweging", zegt Eric. "Dit geldt ook voor ons werkveld: gewasbescherming en gezonde planten. Zowel de samenleving als de politiek vraagt om een nog duurzamere inzet van onze middelen. De grootste uitdaging op de korte termijn is het behoud van voldoende oplossingen voor de teler. Toegang tot voldoende oplossingen is nodig gedurende de transitie naar een steeds duurzamer gebruik op de lange termijn."

Daarbij valt te denken aan meer inzet van precisietechnieken en biologische en laag-risico middelen, aldus Eric. "De ontwikkeling van deze technieken en middelen kost de nodige tijd. Dit is het gevolg van de sterke regulering van de sector. Ik neem de tijd om in gesprek te gaan en te luisteren naar onze vaste en nieuwe gesprekspartners. Vervolgens wil ik samen met onze bedrijven en door gerichte acties mijn bijdrage leveren aan de duurzame land- en tuinbouw van de toekomst."

Bron: CropLife NL


Publicatiedatum:



Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.