Derde faillissementsverslag J.M. Levarht

Openstaand bedrag 15,5 miljoen euro op circa 160 debiteuren

De curator heeft deze maand het derde faillissementsverslag van J.M. Levarht gepubliceerd, dat toeziet op de periode van 25 juni 2022 tot en met 27 september 2022.

Debiteurenincasso
In de afgelopen verslagperiode is de debiteurenincasso door Mirus
voortgezet. Op dit moment staat nog een bedrag open van ongeveer € 15,5 miljoen op circa 160 debiteuren. De 30 grootste crediteuren vertegenwoordigen gezamenlijk een bedrag van ongeveer € 13,5 miljoen (derhalve circa 88% van het openstaande bedrag). Gebleken is dat een aantal, in het buitenland gevestigde, debiteuren -
ondanks herhaaldelijke sommatie daartoe - in verzuim blijft de openstaande vordering te voldoen. Derhalve is besloten om voor een aantal debiteuren de expertise in te schakelen van lokale advocaten om zo voldoende voortgang te kunnen blijven maken met de debiteurenincasso.

Verder blijkt uit het verslag dat de curatoren op 18 juli 2022, 25 juli 2022 en 1 augustus 2022 10 betalingen op de rekening van Levarht hebben ontvangen van Aldi België tot een bedrag van € 110.972,82. De doorstarter heeft de curatoren geïnformeerd dat dit betalingen zijn van door haar na faillissement aan deze klant verstuurde facturen terzake van leveringen door haar aan Aldi België verricht.

In de afgelopen verslagperiode is de liquidatie van Levarht Product Ltd en Levarht Japan GK in Tokyo verder in gang gezet. De verwachting is dat deze liquidatieprocedures in de komende verslagperiode kunnen worden afgerond.

Rica Fruta
Ook wordt in het verslag ingegaan op de samenwerking van Levarht met Rica Fruta. De samenwerking tussen Levarht en Rica Fruta bracht met zich dat Levarht aan het begin van het ieder seizoen alvast een bedrag Rica Fruta overmaakte zodat zij over voldoende financiële middelen beschikte om te starten met de productie van de meloenen (grond klaarmaken en zaaien). Het faillissement van Levarht (februari 2022) viel midden in het meloenenseizoen met als gevolg dat er vanaf februari 2022 geen betalingen meer werden gedaan door Levarht aan Rica Fruta en de leverancier van de zeecontainers haar diensten staakte. Als gevolg hiervan was Rica Fruta genoodzaakt een andere leverancier te zoeken voor het zeetransport en heeft zij tevens een deel van de voorraad lokaal moeten verkopen.

De curatoren hebben in de afgelopen verslagperiode veelvuldig overleg gevoerd met Rica Fruta over de door haar gestelde schade. Inmiddels hebben partijen een regeling getroffen, na hiervoor toestemming te hebben ontvangen van de rechter-commissaris. Op grond van de getroffen regeling wordt een bedrag van $ 860.124,08 door Rica Fruta betaald aan de boedel, tegen finale kwijting over en weer. Het geld is inmiddels ontvangen op de faillissementsrekening waarmee dit punt is afgerond.

Klik hier voor het financieel verslag en het faillissementsverslag


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.