Paprika gezaaid voor teelt in vertical farm

In Naaldwijk is een groepje studenten van InHolland Delft gestart met het kweken van paprika’s in vertical farming. Vanuit het project Fieldlab Vertical Farming begeleidt Vertify studenten bij onderzoek in vertical farming. Vijf nationale en internationale studenten zijn tot januari twee tot drie keer per week in de ledcontainer aanwezig om onder begeleiding van Vertify aan de proef te werken. Er is in de eerste week van oktober gestart met het oefenen van zaaien en de echte proef start over 2 tot 3 weken.

In een nieuwsbrief van Vertify is het team dat aan de proef werkt te zien. De proef past in een groter project dat al sinds 2019 loopt en dat tot 2023 duurt. Eerder werd onder meer al met radijs getest.


Van links naar rechts op de foto: Frenk Smaal, Robin van Dijk, Nina van den Berg, Zongxu Quan, Manze Yu en Sjoerd van Marrewijk (Vertify). Foto uit nieuwsbrief Vertify

In het project wordt de kennis op het gebied van vertical farming op één centrale plek samengebracht. Na vier jaar moet het Fieldlab haar meerwaarde zodanig bewezen hebben aan het netwerk met betrokken partijen dat het door middel van een eigen verdienmodel zich zelf in stand kan houden. 

Lees meer over het Fieldlab Vertical Farming bij Vertify, één van de partners in het project. 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven