100-jarige NNZ wil revolutie in de verpakkingen

NNZ is met 250 medewerkers wereldwijd actief met 24 vestigingen in 18 landen op de mondiale markt voor verpakkingen in de agrarische-, industriële- en retailmarkt. Op 22 oktober 2022 viert men het honderdjarige bestaan. Wat maakt dit Noord-Nederlandse bedrijf van de familie Boot tot een zo bijzonder verhaal?

"Als onafhankelijk adviseur en maatschappelijk verantwoord bedrijf beschikt NNZ over een unieke visie om de markt voor verpakkingen – een hot item – compleet te ‘reshapen’. Bijvoorbeeld in de verpakkingen die men levert aan het Deense bedrijf Nordic Harvest, pionier in vertical farming. De toekomst in verpakkingen is op geen andere plek zo zichtbaar als op de innovatieafdeling van NNZ. Hier wordt de toekomst spannend en tastbaar", vertelt CEO Len Boot.

Vierde generatie Boot neemt langzaam het roer over
NNZ startte 100 jaar geleden in Groningen in het pakhuis Libau. Roos van Vugt was de eerste van de vierde generatie die 6 jaar geleden binnen het bedrijf kwam werken en in 2022 sales manager van Nederland is geworden. Roos haar motto is: “Success is not in reaching the destination, but in making the journey”!  Patrick Boot is de tweede van de vierde generatie binnen het familie bedrijf en zal in oktober CFO van NNZ USA worden.

"Ethiek vind ik een prachtig woord", aldus CEO Len Boot. "NNZ maakt zich sterk voor duurzaamheid, goede werkomstandigheden en de afwezigheid van kinderarbeid. NNZ weigert ook om te speculeren op de termijnmarkten, noch voor grondstoffen, noch voor valuta; de organisatie omarmt ook naar letter en geest de doelstelling van het ‘EU circulaire economie actieplan’ om alle verpakkingen recyclebaar, composteerbaar  of herbruikbaar te maken op een economisch haalbare manier tegen 2030. Bangladesh krijgt als productieland voor jute de bijzondere aandacht van NNZ onder andere door middel van het feit dat NNZ momenteel daar een school bouwt."

Voor meer informatie:
CEO Len Boot
NNZ Group
Aarhusweg 1
9723 JJ Groningen
Tel: +31 (0)50 5207830
info@nnz.com 
www.nnz.com 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.