Planet Farms installeert teeltbedrijf bij driesterrenrestaurant

De eigenaren van Da Vittorio di Brusaporto, de gebroeders Cerea, zijn een samenwerking aangegaan met de Italiaanse vertical farm Planet Farms, om te experimenteren met groenten in hun restaurant en deze ter plekke te telen. Ondertussen maakt het bedrijf zich klaar om de rest van Europa te veroveren.

De gebroeders Cerea zijn de chefs van het beroemde Da Vittorio in Brusaporto (provincie Bergamo). Op het hoogtepunt van de pandemie startten de twee koks een solidariteitsinitiatief: het runnen van de cafetaria van het Alpini-ziekenhuis in Bergamo.

CEO's Luca Travaglini en Daniele Benatoff van Planet Farms, besloten hun salades en basilicum aan dezelfde cafetaria te doneren. Chicco Cerea was zo verrast door de kwaliteit van het basilicum dat hij vroeg waar dat werd geteeld: "Toen ze me vertelden dat de basilicum in Cinisello Balsamo werd geteeld, geloofde ik het niet. Ik wilde het met eigen ogen zien." Sinds die dag zijn Planet Farms en Da Vittorio gestart met hun samenwerking en hun gezamenlijke experimenten.

De gebroeders Cerea

Samenwerking met topchefs
De kwekerij werd op 11 oktober gepresenteerd in het restaurant. "We begonnen met het telen van verschillende soorten basilicum: limoncello basilicum, rode basilicum. Daarna hebben we met de agronoom van Planet Farm, die hier werkt, veel testen gedaan en geëxperimenteerd," vertellen de chefs.

"Tot nu toe telen we in Brusaporto 20 tot 25 verschillende gewassen, maar dat kunnen er wel 100 worden. We hebben een belangrijke investering gedaan waardoor Chicco en Bobo Cerea kunnen experimenteren met nieuwe smaken. Het was een investering van ongeveer een miljoen euro, voor een teellocatie uitgerust met de modernste technologie. 's Nachts is er bijvoorbeeld een robot die gegevens verzamelt om te kijken of alles naar behoren werkt, wat de toestand van de gewassen is en om, indien nodig, in te grijpen," aldus Daniele.

Bron: Tecnologia Innovazione Scienza 


Publicatiedatum:
© /Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.