Franse Kultive van plan in 2023 het mini-komkommerareaal te verdubbelen

Hoewel het komkommerseizoen voor het Franse Kultive slecht begon, aangezien het helaas is getroffen door hevige hagelbuien die meerdere hectaren kassen vernielden, zal het seizoen uiteindelijk redelijk goed eindigen. "Dit seizoen hadden we te maken met voor de consumptie van komkommers zeer gunstige weersomstandigheden die resulteerden in goede prijsniveaus. We benaderen het volgende seizoen dan ook met een gerust hart, omdat we met een goede basis zullen beginnen", vertelt commercieel directeur bij Kultive Alexandre Picault.

Jean-Michel Gallier

Behalve de gewone komkommers, de vlaggenschipproducten van Kultive, blijven ook de mini-komkommers het goed doen. "Het is inmiddels twee jaar geleden dat deze producten door een aantal supermarkten zijn geïntroduceerd. Deze groenten zijn helemaal in, omdat ze als snack kunnen worden gegeten en gezond zijn, precies wat consumenten tegenwoordig zoeken. We proberen onze mini-komkommers te verhandelen voor een prijs van rond de € 2 per 3 stuks (ongeveer 400 g.). Dit doen we om binnen de prijsklasse te blijven van de Nederlandse producten, die ruimschoots verkrijgbaar zijn in de Franse supermarktschappen. Om de groeiende vraag naar mini-komkommers bij te kunnen houden, is Kultive bovendien van plan om in 2023 het komkommerareaal te verdubbelen.

Voor meer informatie: 
Alexandre Picault
Kultive S.A.S.
190 allée du bois vert 
45640 Sandillon, Frankrijk
Tel.: +33 (0)2 38 49 33 49 
Mob.: +33 (0)6 79 00 34 01
a.picault@kultive.com
www.kultive.fr


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.