Teelt van dragonfruit in kassen blijft groeien in Turkije

De teelt van dragonfruit stijgt ieder jaar in Turkije. Dragonfruit wordt geteeld in een gebied ter grootte van 13 hectare in Alanya, het teeltcentrum voor veel soorten tropisch fruit. De aangeplante jonge boompjes leveren het eerste jaar 1.250 kg aan fruit op, in het tweede jaar 6.250 kg.

Er worden bijna 38 soorten tropisch fruit geteeld in het Alanya-district van Antalya, wat veel aandacht trekt op de binnenlandse en internationale markten. Tropisch fruit, wat sinds enkele jaren in grote hoeveelheden wordt geteeld, zorgt voor zeer goede winsten voor de telers.

Het gebied waar dragonfruit geteeld wordt in het district groeit ieder jaar en trekt veel aandacht, zowel nationaal als internationaal. Volgens Alanya District Agriculture and Forestry Manager Mehmet Ruzgar verklaart dat dragonfruit recent populairder is geworden en zegt: "De teelt van dragonfruit neemt snel toe. Dragonfruit wordt steeds meer erkend. Er is veel buitenlandse vraag naar dragonfruit."

Benadrukkend dat de oogst van nieuw aangeplante bomen ieder jaar toeneemt, zegt Ruzgar: "We hebben op dit moment een teeltgebied van 13 hectare. Er is een rode en een witte soort dragonfruit. Het is een vrucht met veel antioxidanten en vochtafdrijvende eigenschappen. Het is rijk aan vitamines en mineralen. Momenteel levert onze teelt ruim 162.000 kg op. 1250 nieuwe boompjes kunnen worden geplant op iedere 1000 m2. Omdat het nieuwe bomen zijn, wordt volledige oogst na 3 jaar bereikt. Na die 3 jaren kunnen we tussen de 8 en 12 kg aan fruit van een boom oogsten. In het eerste jaar oogsten we 1.250 kg aan dragonfruit per 1000 m2. In het tweede jaar neemt dat toe tot 6.250 kg en in het derde neemt dat exponentieel toe."

De District Manager of Agriculture and Forestry wijst erop dat dragonfruit een goede inkomstenbron is voor de telers. "Dragonfruit wordt nu verkocht voor $4,50 per stuk. Als er meer aanbod op de markt komt, zal de prijs dalen, maar het is een goede inkomstenbron geworden voor onze telers. "Dragonfruit is voor binnenlandse consumptie en de export. Er is meer vraag vanuit het buitenland. De consumptie van zowel toeristen als lokale burgers heeft de vraag naar dragonfruit doen stijgen."

Bron: Karaman Habercisi


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.