Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

’Masterplan Verticillium’ inventariseert pathogenen in de teelt

In het voorjaar is de PPS ’Masterplan Verticillium’ van start gegaan, met als doel meer kennis te verzamelen over de problemen met Verticillium in de kasteelten van onder andere chrysanten en biologische glasgroenten.


 
Als eerste willen onderzoekers daarvoor weten welke pathogenen voorkomen in de teelten. De afgelopen maanden zijn daarvoor door verschillende telers monsters ingestuurd van planten met verwelkingssymptomen. Uit deze planten zijn ondertussen ruim veertig Verticillium-schimmels geïsoleerd. Die worden nu op basis van hun DNA op soort gebracht. Het grootste deel van de isolaten blijkt tot de soort Verticillium dahliae te behoren, maar ook Verticillium albo-atrum is gevonden. Nieuwe monsters voor deze inventarisatie kunnen nog worden ingestuurd tot en met november 2022. Na analyse van de soorten wordt de volgende stap het testen hoe virulent de gevonden schimmels zijn op de verschillende waardplanten.

Bron: Glastuinbouw Nederland

Publicatiedatum: