"Covid maakte dat huishoudens bewuster omgingen met hun verse producten"

Covid maakte mensen bewust van hun consumptiepatronen en zo groeide de handel. De aanvragen voor teelttorens stegen snel en de vraag kon nauwelijks worden bijgehouden. Het grootste voordeel daarvan was hun online activiteiten, aangezien ongeveer 70% van de bedrijven offline zijn, aldus Gary Law, oprichter en CEO van Victory Farm @ Rooftop Malaysia.

Daardoor werden er veel verkocht voor de thuisteelt; consumenten die de installaties voor zichzelf gebruikten. Al heel snel kreeg het bedrijf veel goede kritieken, subsidies en licenties die het bedrijf echt een boost gaven.


Gary Law

Agropreneurs die zelf willen groeien, kunnen bij het bedrijf terecht voor een cursus over welke rassen ze moeten kweken, algemene tips en trucs en wat er nodig is om commercieel rendabel te zijn. "We kunnen overal een nieuwe vertical farm opzetten, ongeacht de omvang. Indoorteelt heeft wel de voorkeur, vanwege de externe storingen van tegenwoordig."

Gary heeft altijd gepleit voor een beter milieu. Met dat in gedachten was Gary vastbesloten iets te vinden waarmee huishoudens zelf binnen planten kunnen kweken, ongeacht de weersomstandigheden, want dat bestond nog niet in Maleisië. Toen hij zelf experimenteerde met verschillende teelt-op-water systemen, zag hij dat dit beter kon.


Een display van de indoor farm systemen

Terwijl hij de groenten zelf testte, met zichzelf als proefkonijn, besloot hij dat de producten prima waren en wilde hij zijn eigen teeltbedrijf beginnen. Hij startte zijn eigen teeltbedrijf op het dak, dat een bescheiden 100m2 beslaat. Nu oogst hij gemiddeld 1000 kg groenten per groeicyclus per maand.

Toen dat eenmaal bekend werd, kwamen velen naar zijn bedrijf, dat vrij uniek was in zijn land. Er was echter telkens één probleem: men  wilde de groenten vervoeren naar andere Maleisische gebieden.


De systemen van Victory Farms

Gary besloot dat hij de kweektorens zelf ging maken, zodat ze gemakkelijk konden worden gedistribueerd aan huishoudens, scholen en andere organisaties. Al snel nam dat een hoge vlucht. "We maakten het zo dat het opzetten heel gemakkelijk ging en we hebben nu zelfs een paar instructievideo's die laten zien hoe de toren opgezet kan worden. Een van de vele redenen dat onze binnenlandse klanten succesvol zijn is dat ons product gebruiksvriendelijk en handig is. Ons toegewijde team zorgt ervoor dat onze gebruikers succesvol kunnen telen door een zorgvuldige begeleiding."

Na een aanvankelijke piek waren er de massale lockdowns vanwege Covid. Telers dumpten honderden tonnen groenten. Als gevolg van transportbeperkingen en beperkte openingstijden van de markten werden de mensen bang voor voedseltekorten tijdens de pandemie.


Een kleine opstelling met teelttorens

Duidelijke trend
"Zoals gezegd heeft Covid huishoudens en particulieren er echt toe aangezet bewuster om te gaan met hun verse producten. Nu hebben ze verse producten bij hen in huis, vers geteeld en voor iedereen haalbaar. En deze teelt neemt nog verder toe; velen kiezen voor vertical smart farming in Maleisië," beweert Gary.

"Toch neemt de wereldwijde voedselonzekerheid toe door de gevolgen van klimaatverandering, oorlog, enz. Dit alles leidt tot droogte, stormen, overstromingen, plagen, massale oogstschade, inflatie, voedseltekort, hongersnood, enz. We moeten zelfvoorzienend en weerbaarder worden. Vandaar onze slogan: Growing Vertical, Creating Sustainable Impact for Humanity. Wij willen dat de toekomst van de tuinbouw niet langer schadelijk zal zijn voor onze planeet, maar zal samengaan met de natuur om een evenwichtig en duurzaam ecosysteem te creëren, dat 10 miljard mensen zal voeden tegen 2050."


Gary met een tevreden klant

"Op dit moment is Maleisië de belangrijkste focus voor Victory Farm, omdat het nog niet genoeg binnenlandse aanvoer heeft. Ondertussen is het bedrijf op zoek naar investeerders en strategische samenwerkingsverbanden. Daarna zal het bedrijf uitbreiden naar Zuidoost-Azië, Azië en alles daarbuiten. Wel zullen we uitbreiden naar meer innovatieve verticale teeltsystemen, die in staat zullen zijn om fruit- en wortelgewassen verticaal te telen, zoals tomaten, bessen en zoete aardappelen."

Voor meer informatie:
Gary Law, Founder and CEO
Victory Farm @ Rooftop Malaysia
admin@victoryfarmatrooftop.com 
victoryfarmatrooftop.com 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.