Ellen van Kester, Horticola Guadalfeo:

"Met deze marktsituatie geven we geen prijzen af"

Tholen - Hoe de beschikbaarheid van de Hollandse tomaten er deze winter uit gaat zien, is een vraagstuk dat veel Spaanse telers dit jaar bezighoudt. "We krijgen heel veel aanvragen. Tegelijkertijd is er nog veel onduidelijkheid op de markt en vind ik de Hollanders niet heel transparant hoe de winterproductie er nu echt uit gaat zien. Hierdoor houden veel mensen hun kaarten op de borst. Wij geven ook geen prijzen af in deze markt", vertelt Ellen van Kester van Horticola Guadalfeo, dat in Motril specialty-tomaten en Chinese kool teelt.


Ellen van Kester met haar collega Jose Martin Vargas tijdens de Fruit Attraction in Madrid

Specialty-tomaten zijn een speerpunt van Horticola Guadalfeo. Zo levert het bedrijf exclusief de MarAzul- en de Cherokee-tomaat. "We zijn er de enige leverancier van en deze specialties liggen goed in de markt. Elk jaar breiden we het areaal uit, maar we krijgen er ook jaarlijks meer klanten voor. Beide tomaten zijn de afgelopen jaren verkozen tot Sabor del año (smaak van het jaar), dus ze zijn ook nog eens bewezen smaakvol", lacht Ellen.

De laatste jaren is het bedrijf steeds actiever geworden op de binnenlandse Spaanse markt. "Toen ik hier vijftien jaar geleden startte, ging 70% nog voor export weg en de rest op de binnenlandse markt. Nu is die verhouding zo goed als omgedraaid. Hoe noordelijker in Europa, hoe minder geld er aan echte smaakvolle producten wordt besteed. Spanjaarden zijn daar eerder toe genegen. Wel zorgt de huidige inflatie voor uitdagingen. We gaan een spannend seizoen tegemoet."

Voor meer informatie:
Ellen van Kester
Horticola Guadalfeo
Ctra. Celulosa Km.199
18600 Motril, Spanje
Tel: +34 958 60 23 04
ellen@hguadalfeo.com  
www.hguadalfeo.com 


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.