Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Canadian Greenhouse Conference van start

Tholen - Vandaag, woensdag 5 oktober, start de Canadian Greenhouse Conference van start gegaan. Voor het eerst na corona verzamelt de in de regio actieve Nederlands sprekende tuinbouw zich in Niagara Falls in het Convention Center aldaar, samen met nog veel meer Engelssprekenden. Dinsdagavond werd, op uitnodiging van Havecon, de 'Canadian Night' georganiseerd, alwaar alvast voorzichtig begonnen werd met bijpraten.


Archiefbeeld

Zowel woensdag als donderdag zijn er op de beurs presentaties over onder meer energie (ook in Canada duurder, maar nog lang niet zo duur als in Europa), plaagbestrijding en sierteelt. Als je in de regio rond de beurs al een kas tegenkomt tussen de wijnvelden, dan staan er vaak bloemen en planten in. De groenten- en fruitteelt in de kas vindt nog een stukje (lees 400 kilometer) oostwaarts plaats in een cluster in Leamington.

De nodige Nederlanders die voor de gelegenheid de oceaan overvlogen brachten daarom daar al een bezoekje of doen dat na de beurs. In dat laatste geval lopen ze woensdag (naar verwachting de drukste dag) of donderdag een rondje beurs, als ze niet zelf al standhouder zijn. In totaal zijn dat er zo'n tweehonderd. Enkele geïnteresseerden in een stand kregen zelfs te horen dat de beurs voor dit jaar vol zat.

Dat mag de pret niet drukken. Dinsdagavond was het al gezellig in het The Old Stone Min Boutique Hotel op de borrel/het diner van Havecon en de komende twee dagen belooft het dat op en rond de beurs ook te zijn.


Boeken op de stand (nr 2013)

Wij zijn aanwezig met een lading HortiDaily Guides en met camera om een fotoverslag te verzorgen. Voor de handboeken is stand 2013 de plek en voor een foto zijn we de moeilijkste niet: in de stand, in het gangpad of allebei, alles kan vandaag en morgen.