Datalogger met schokdetectie bootst de bewegingen tijdens behandeling en transport na

Martin Lishman, de specialist op het gebied van gewaskwaliteit, heeft een instrument ontwikkeld, ImpacTrack genaamd, waarmee snel en effectief probleemgebieden in teeltlijnen kunnen worden geïdentificeerd.

ImpacTrack is een schokdetecterende datalogger met een serie van dummy voedselvormen die de bewegingskarakteristieken van  groenten en fruit tijdens behandeling en transport nabootsen. Door het traject van behandeling en verpakking te registreren kunnen ImpacTrack-gebruikers aanpassingen aan machines of processen aanbrengen om de hoeveelheid producten die verloren gaan door schade, zoals kneuzingen, te verminderen.

Voor David Restrepo van avocadoteeltbedrijf Agrícola Ocoa in Colombia en Chili heeft de ImpacTrack een sleutelrol gespeeld bij de verbetering van het proces na de oogst. "Het gebruik van de ImpacTrack heeft de kwaliteit van onze avocado's helpen verbeteren. We konden duidelijk zien welke teeltgebieden aandacht nodig hadden en hebben aanpassingen gedaan om de impact te verminderen. Dit heeft ons geholpen afval te verminderen en, wetende dat het fruit zorgvuldig wordt behandeld, heeft ons een geruststelling gegeven dat de avocado's van de beste kwaliteit zijn."

De ImpacTrack-sensor is ondergebracht in een schaal die is ontworpen om aan de specifieke eisen van de klant te voldoen. Het in-house ontwerpteam van Martin Lishman kan de grootte, vorm en dichtheid van echte producten afstemmen op de bewegings-karakteristieken (inclusief drijven in water) van producten die gevoelig zijn voor beschadiging en kneuzing tijdens handling en transport en daardoor een zo realistisch mogelijke weergave van de 'zwarte vlekken' in bewerkingsmachines bereiken.

De gegevens van de ImpacTrack worden in realtime via Bluetooth doorgestuurd naar de "ML Sensing" smartphone App van Martin Lishman, waardoor deze ideaal is voor onmiddellijke analyse ter plaatse van behandelingsapparatuur. De App kan ook worden gebruikt om het traject van AGF-producten tijdens het transport te registreren. De gegevens worden aan het einde van de reis gedownload en geven een overzicht van eventuele impact.

Martin Lishman heeft met telers en fabrikanten samengewerkt om meer dan 40 verschillende ImpacTrack-vormen te creëren, waaronder 9 verschillende appelversies, 3 avocadomaten, clementine, mango en zelfs een ananas op ware grootte, inclusief de bladeren van de kroon.

Het Martin Lishman-team zal dit jaar aanwezig zijn op het Fruit Attraction evenement in Madrid van 4 tot 6 oktober. U vindt hen op het Britse paviljoen in hal 8, stand 8B09.

Voor meer informatie:
Dr Gavin Lishman
Martin Lishman Ltd.
+44 (0)1778 426600   
sales@martinlishman.com
www.martinlishman.com 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven