Co-op wil e-commerce uitbreiden om de grootste gemakswinkel in het VK te worden

Amazon’s eerste Belgische distributiecentrum is open
Amper zeven maanden na de aankondiging is het eerste Belgische dc van Amazon al klaar en operationeel. Het distributiecentrum ligt in het zuiden van Antwerpen, in het nieuwe circulaire bedrijvenpark Blue Gate Antwerp. Met een magazijn van 5.764 m², meer dan 2.000 m² kantoorruimte en een parkeergarage van 40.000 m² bereidt Amazon de opening van zijn eigen Belgische webwinkel voor. De introductie is gepland voor de komende maanden.
Bron: retaildetail.eu 

Italië: Esselunga meldt aanzienlijke daling nettowinst eerste halfjaar
De Italiaanse supermarktketen Esselunga heeft over de eerste helft van 2022 een nettowinst van € 2,7 mln gerapporteerd, vergeleken met € 221,1 mln over dezelfde periode vorig jaar. In dezelfde periode daalde de EBITDA van € 427,1 mln naar € 214,6 mln. De omzet daalde marginaal (-0,2%) tot € 4,32 mld, hoewel de jaarvergelijking wordt beïnvloed door de verhoogde omzetgroei in de eerste helft van 2021 (+6,7%).
Bron: esmmagazine.com 

Woody Harrelson helpt Wicked Kitchen 'grenzen verleggen' in overbruggingsronde van € 20,4 mln
Wicked Kitchen, het plantaardige imperium dat begon vanuit de Britse supermarktketen Tesco, heeft € 20,4 mln aan overbruggingsfinanciering binnengehaald, waaronder een converteerbare obligatie van acteur Woody Harrelson. Naast de participatie van Harrelson is de financiering voor de nieuwe ronde afkomstig van Ahimsa VC en NRPT, Thailand's grootste voedselproducent en innovator. Wicked Kitchen, het door de broers Chad en Derek Sarno opgerichte merk voor kant-en-klare maaltijden, zegt dat de nieuwe financiering de inspanningen zal ondersteunen om het assortiment wereldwijd en via andere kanalen, waaronder foodservice, uit te breiden.
Bron: greenqueen.com.hk 

Ierland: Dunnes Stores boekt aanzienlijke winst in het noorden
De noordelijke vestiging van Dunnes Stores heeft vorig jaar weer aanzienlijke winst geboekt, zo blijkt uit een nieuwe jaarrekening. De Ierse supermarktketen, met 15 winkels in het noorden, boekte over de 12 maanden tot 25 december 2021 een winst voor belastingen van € 7,4 mln. Dat volgde op een moeilijk 2020, toen Dunnes in Noord-Ierland een verlies voor belastingen van € 9,3 mln leed.
Bron: irishnews.com 

Zweden: Coop breidt samenwerking met Too Good To Go uit
Coop Zweden heeft zijn samenwerking met Too Good To Go uitgebreid met meer winkels die de dienst aanbieden. De stap volgt op een succesvolle proef met de dienst in een aantal Coop-winkels in het land.
Bron: esmmagazine.com 

Ierland: Aldi opent zijn pas gerenoveerde Killorglin "Project Fresh" winkel
Aldi's Killorglin Kerry "Project Fresh" winkel heeft zijn deuren weer geopend voor klanten na een uitgebreid renovatieproject ter waarde van bijna
€ 1 mln, waarbij het winkelinterieur volledig is opgeknapt. De pas gerenoveerde winkel heeft een volledige make-over gekregen in lijn met het bekroonde Project Fresh-design van Aldi, dat werd erkend tijdens de National Grocery Retail Awards toen Aldi de prijs Discounter Store of the Year in de wacht sleepte voor zijn winkel in Killaloe, mede dankzij de hoge kwaliteit van de uitstalling van zijn verse groente- en fruitaanbod.
Bron: aldipresscentre.ie 

Co-op wil e-commerce uitbreiden om de grootste gemakswinkel in het VK te worden
Co-op heeft zijn zinnen gezet op uitbreiding van zijn e-commerce aanbod als onderdeel van zijn strategie om de grootste gemaksretailer van het Verenigd Koninkrijk te worden. Het bedrijf heeft gezegd dat het zal blijven voortbouwen op zijn kapitaalkrachtige samenwerkingsverbanden met Uber Eats, Deliveroo en Amazon, die zijn eigen directe consumentenactiviteiten ondersteunen. De retailer wil ook zijn winkelnetwerk uitbreiden en hoopt het bestaande aantal franchisewinkels binnen drie jaar te verdrievoudigen. Momenteel zijn er bijna 5.000 onafhankelijke winkels op zijn franchiseplatform.
Bron: chargedretail.co.uk 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven