Tweede editie van het forum

Biotech Attraction verdubbelt ruimte gewijd aan innovatie

Biovegen, het biotechnologische platform dat zich toelegt op het verbinden van de inzichten van agrarische onderzoekscentra met de behoeften van bedrijven, wil het succes dat het op Fruit Attraction 2021 heeft geoogst, netjes overdoen. Vorig jaar trad het op de beurs in Madrid voor het eerst op als katalysator voor innovatie in de biosector.

Van 4 tot en met 6 oktober zal Biotech Attraction dubbel zoveel vierkante meter als vorig jaar beschikbaar hebben op de beurs in Madrid (meer dan 400 m²) en met 20 exposanten ook een completer aanbod (6 meer dan vorig jaar). Biotech Attraction zal opnieuw te vinden zijn in hal 5, in een speciaal ingerichte ruimte. Er zullen 25 geavanceerde zakelijke projecten aan het publiek worden voorgesteld. Een tweede ruimte wordt ingericht voor vergaderingen en zakelijke bijeenkomsten.

Op woensdag 5 oktober zal Biovegen, trouw aan de traditie, op het Fruit Forum in hal 5 een conferentie organiseren waar weer veel publiek verwacht wordt: 'Biotechnologie en Informatie voor de Tuinbouw van de Toekomst'. Vertegenwoordigers van 60 agrovoedingsbedrijven, 35 onderzoekscentra uit het hele land en nog eens 12 nationale en internationale organisaties hebben hun aanwezigheid al bevestigd.

Biotech Attraction wil een platform aanbieden voor R&D-intensieve bedrijven die hun portfolio bekend willen maken bij potentiële klanten. Daartoe biedt Biotech eenvoudig te installeren modulaire stands aan als een functionele en goedkope optie. Biotech Attraction is erin geslaagd om 20 MKB's of spin-offs aan te trekken, zoals Agrogenia Biotech (productie van microbiële en moleculaire inoculanten), Tebrio (industriële kweek van insecten en transformatie tot premium-ingrediënten), Zerya (voedselproductiesystemen zonder residuen van gewasbeschermingsmiddelen) of 3A Antioxidants (natuurlijke en synthetische conserveermiddelen en antioxidanten). Andere bedrijven, zoals Agrícola 2000 (adviesbureau inzake gewasbescherming, biostimulanten, voeding en agrotech), Vector Horizonte (uitvoering van R&D-projecten), Phytoplant Research (industriële ontwikkeling van geneeskrachtige planten) of Val Genetics (bio-oplossingen voor de agrovoedingssector) zijn voor de tweede keer aanwezig als exposant. Een derde groep is reeds vaste klant, zoals de multinational Fertiberia of Ainia, het Valenciaanse agrofoodtechnologiecentrum.

Daarnaast heeft Biotech Attraction een vergaderruimte ingericht en een zaal voor presentaties waarin opkomende bedrijven zoals Biorizon Biotech (biotechnologische oplossingen voor zachtfruit), en Izasa Scientific (toepassingen van gegevens over het fenotype en genotype van planten) hun innovaties kunnen voorstellen aan het publiek. Een langverwachte presentatie is ook die van Germán Loperena, consultant van de European American Enterprise Council (EAEC), over de mogelijkheden van technologische samenwerking tussen Spanje en de VS. 

Voor meer informatie:
Biovegen
https://biovegen.org


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven