Gedroogde Italiaanse kruiden voor export

Het Italiaanse Ludan Fresh Supplies, dat zijn thuisbasis heeft in de Piana del Sele streek in Campanië en gespecialiseerd is in de teelt en afzet van verse kruiden, heeft dit jaar een nieuwe lijn ontwikkeld: gedroogde aromatische kruiden bestemd voor de buitenlandse markt.

"De nieuwigheid van dit jaar betreft een lijn gedroogde kruiden als aanvulling op ons aanbod verse kruiden. De kruiden worden gedroogd in speciale faciliteiten waar de vochtigheidsgraad en de ventilatie strikt gecontroleerd worden. Daarna worden ze verhakseld en verpakt. Dat kan in verschillende formaten: in potjes of vacuüm verpakt, of in andere soorten verpakkingen volgens de wensen van de klant", vertelt Luigi D'Aniello, manager van Ludan Fresh Supplies. 

"We bestuderen ook de mogelijkheid van nieuwe oplossingen voor de bereiding van verschillende gerechten, zoals mixen van gedroogde kruiden. We hebben onze producten beschikbaar uit zowel de conventionele als biologische teelt. Uiteraard gebruiken we enkel kwaliteitsvolle verse kruiden (strikt gecontroleerd vanuit biologisch en microbiologisch oogpunt) voor onze verwerkte producten. De teelt vindt plaats in Zuid-Italië en is GlobalGAP gecertificeerd." 

"Verse gladde peterselie is momenteel het meest gevraagde kruid. Daarna komen rozemarijn, salie, tijm en basilicum. Ook al zetten we nu 30% meer kruiden af dan in dezelfde periode van vorig jaar, toch kan ik niet zeggen dat het een goed moment is voor de handel en ook de toekomst oogt niet meteen rooskleurig", vertelt de manager. 

Ludan Fresh Supplies biedt de verse kruiden aan in kartonnen trays van 30 en 100 g, afgesloten met biologisch afbreekbare folie en dus volledig recyclebaar. Bovendien kan elke klant het naar wens bedrukken.

Prijststijgingen in winterseizoen
"Onze benadering van het winterseizoen is om zoveel mogelijk de leveringen te standaardiseren en een juiste prijs te garanderen. De kosten van energie, transport en packaging wegen anderzijds wel door. Toch proberen we de verkoopprijs van onze producten niet te hard te laten oplopen. Voorlopig tonen onze klanten, waarvan 95% zich in het buitenland bevindt, begrip voor de prijsstijgingen, maar tegelijkertijd maken ze zich zorgen. Want kruiden, die voor ons 85% van de omzet uitmaken, is geen basisproduct en de consument kan het gebruik ervan dus terugschroeven als het te duur wordt. Omdat de prijs een bepalende factor is voor de verkoop, vragen onze klanten toegankelijke prijzen."

Ludan Fresh Supplies helpt partners en leveranciers door actief met de klanten te communiceren. "Daarom werken we aan het optimaliseren van de kosten en proberen we een prijslijst op te stellen die toch minstens voor een seizoen geldt."

Concurrentie
"Momenteel zijn de belangrijkste spelers in de verse kruidensector op de Europese markt Italië, Israël, Marokko en Kenia", zegt D'Aniello. "Maar de import van product uit Israël en Kenia per vliegtuig heeft een kost die soms gelijk is aan of zelfs hoger is dan de verkoopprijs van het product zelf. De kruiden uit Marokko kunnen Europa wel bereiken tegen aanvaardbare en concurrerende transportkosten. De betrouwbaarheid van het product is anderzijds iets minder groot, zowel wat residuen als houdbaarheid betreft, want tussen de oogst en de levering gaat meer tijd verloren dan voor het Italiaanse product. Italië ligt qua commerciële aantrekkelijkheid in het midden tussen enerzijds Marokko en anderzijds Israël en Kenia." 

Voor meer informatie: 
Ludan Fresh Supplies S.r.l.s.
Via dell'Industria, 26
84025 Eboli (SA) - Italië
Tel: +39 380 28 07 405
luigi@ludan.it
www.ludan.it/fresh


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven