Project Grenswaarden Waterkwaliteit:

"Automatische teeltsturing vergt meer grip op waterkwaliteit"

Automatische teeltsturing vereist een gedetailleerd, realtime beeld van de plantprestaties en de omgevingsfactoren die daar invloed op uitoefenen. Geavanceerde sensoren, groeimodellen en besturingsalgoritmen faciliteren dat. Bij het telen in gesloten watersystemen dient ook de waterkwaliteit scherp in beeld te zijn. Dat is nu nog niet het geval. Het nieuwe PPS-project Grenswaarden Waterkwaliteit brengt daar verandering in, verwacht onderzoeker André van der Wurff. Hij vertelt over het project bij Glastuinbouw Waterproof.

Grenswaarden Waterkwaliteit is een breed opgezet vervolg op het project Waterkwaliteit snel in beeld, dat in 2021 is afgerond. Centraal hierin stond het ontwikkelen van een mobiele sensoropstelling waarmee telers zelf relevante kwaliteitsparameters in hun watersystemen kunnen volgen. “Zo’n tool maakt het mogelijk om veel sneller te reageren wanneer de waterkwaliteit op één of meerdere punten te wensen overlaat”, licht André van der Wurff van Groen Agro Control toe. Die sensor is er gekomen, dus dat is winst. Er zijn echter nog heel wat hordes te nemen om de groeifactor water permanent optimaal te houden in relatie tot de behoeften en toleranties van planten.

Lees hier verder op Glastuinbouw Waterproof.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.