Interfel roept Franse regering op tot actie vanwege energiecrisis

Inflatie, dalende koopkracht, ongekende droogte? Na een bijzonder moeilijke zomer voor de professionals binnen de AGF-sector heeft de Franse organisatie Interfel tijdens een bijzondere persconferentie op donderdag 22 september de leden van de Franse regering en de Fransen gewezen op de urgentie van de situatie.

De uitzonderlijke stijging van de energiekosten heeft voor de meeste professionals binnen de AGF-sector een aantal directe (en soms onbekende) gevolgen, die ertoe kunnen leiden dat bedrijven die essentieel zijn voor de voedselvoorziening van de Fransen in de problemen komen. Vandaar dat Interfel onlangs een voorstellen aan de Franse regering heeft gedaan.

De voorstellen van Interfel aan de Franse regering
Interfel heeft de risico's voor alle professionals en de producten binnen de AGF-sector duidelijk in kaart gebracht en op basis van de laatste cijfers aan de Franse regering de volgende haalbare voorstellen gedaan:

  • De AGF-sector en de bananensector in het bijzonder uitsluiten van het energierantsoeneringsplan van de regering om een aantal negatieve gevolgen voor het aanbod en de afzet van producten te voorkomen.
  • De drempel van 3% van de omzet van een bedrijf voor energie voor de betaling van subsidies verlagen, die niet alle situaties weerspiegelt.
  • Een minimum van 70% van de extra kosten van energiekosten invoeren wanneer een bedrijf wordt geconfronteerd met een minimumverdubbeling van de door de energieleverancier aangeboden energieprijs.
  • De door de Franse regering ingevoerde steunmaatregel verlengen tot na 31 december 2022 om rekening te kunnen houden met de seizoenen die tot 2023 lopen en de verhogingen die op 1 januari 2023 van kracht worden in de nieuwe contracten opnemen.
  • Stimuleringsmechanismen inzetten voor de ontwikkeling van alternatieve energiebronnen (methanisering, zonne-energie, biomassa, energie-efficiëntie van infrastructuur, etc.).

Voor meer informatie: 
Interfel
interfel.com

Foto: © Maxppp - Gaëtan Bally 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven