Smalle aardbeienbak levert teler 10% besparing op substraat op

Tholen - De vraag van aardbeientelers die substraat wilden besparen heeft geleid tot een nieuwe, smallere meterbak. Het gaat om een bak waarin 14,5 liter substraat kan. Dat levert bij telers een besparing van 10% op substraat op, rekent Sales manager Hans Luijkx van Bato Plastics voor. De productie van de nieuwe bakken is al opgestart bij het bedrijf. De eerste bakken zijn in Duitsland al uitgeleverd bij een aardbeienteler.

“De kwaliteit van substraat wordt steeds beter waardoor men met minder volume eenzelfde aantal kilo’s kan maken”, weet Hans. Hij wijst op de steeds hoger oplopende prijs van substraat. “Telers die met onze bak gaan werken hebben minder substraat nodig om de bak te vullen. Dat levert hen een besparing in substraatkosten op.”


14,5-literbak met trosondersteuning

Doordat de bovenafmetingen van de (extra) smalle meterbak gelijk zijn gebleven ten opzichte van de bestaande Bato meterbakken, kan op dezelfde wijze geplant worden. “De besparing in volume wordt gehaald doordat de bak aan de onderzijde smaller is.”

De nieuwe 14,5-literbak is een doorontwikkeling van de Wave Plus-bak van 16 liter. Omdat de bak smaller is, kan ook met een smallere draingoot gewerkt worden. Om kniktrossen te voorkomen kan de substraatbak ook uitgerust worden met trosopvang. Ook de 16-literbak kan met trosondersteuning geleverd worden.


14,5-literbak zonder trosondersteuning

Bato positioneert zich in de markt als ‘maatwerkpartner’. “Met onze eigen R&D-afdeling ontwikkelen samen met onze partner nieuwe producten van productidee tot eindproduct."

Voor meer informatie:
Bato Plastics
Munterij 2 
4762 AH Zevenbergen 
+31 (0)168 331 030 
bato@bato.nl 
www.bato.nl     


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven