Verslag van dag 2 Vertifarm

Woensdag was de tweede dag van de Vertifarm beurs. Collega Eelkje Pulley heeft wat foto's geschoten van diverse standhouders. Ze vertelde dat de sfeer erg positief is. De beurs lijkt bijzonder aantrekkelijk voor Europeanen, terwijl je soms ook een niet-EU-er tegen het lijf loopt.

Eelkje Pulley bij de stand van Greenwell Energy (5.D14a)

Gesprekken op de beursvloer gingen over de mogelijkheden van vertical farming in de EU, vooral in specialty crops. Het opmerkelijke zou zijn dat bedrijven bereid zijn te investeren in nieuwe hardware en software op dit gebied om bij te blijven, terwijl andere sectoren die al langer bestaan, daar eerder terughoudend of aarzelend tegenover staan.

Aan de andere kant zijn er uitdagingen waarvan iedereen zich zeer bewust is, met name op het gebied van energie. Velen vragen zich af welke teeltbedrijven het zullen uithouden met deze moordende prijzen die zeker nog zullen stijgen...

Certificering duurzame indoor tuinbouw geïntroduceerd

Ramin Ebrahimnejad (AVF) en Henry Earnst (Control Union) 

Op de beurs is de Sustainable Indoor Farming Certification gepresenteerd door de AVF en SIF Certification. Control Union is partner van het certificaat en zal de audits uitvoeren. AVF is eigenaar van het label en Control Union. "We zijn in staat om een certificeringsprogramma op maat te bieden voor vertical farming dat echt de teeltrealiteiten van deze nieuwe vorm van tuinbouw omvat," zei Henry Ernst van Control Union.

"Het is een uitstekende start geweest van VertiFarm en de discussies op hoog niveau met deskundigen tijdens de 6e AVF-top geeft de sector een waardevolle input voor de volgende ontwikkeling," gaf Christine Zimmermann-Loesl aan.


Nick Feneck en Estee Chaikin van Skytree klaar voor dag twee. Beiden vertellen graag over het genereren van schone CO2 uit Skytree's direct air capture unit. Kom een kijkje nemen op hun stand 5.D14f

Albert Lin, oprichter van Vegbed, is ook aanwezig op VertiFarm met hun duurzame en recyclebare bamboematten


Het Fraunhofer team op hun stand 5.A16 klaar om hun producten te tonen


Een en al glimlach op de stand van NewFoodSystems 5.A06


Op de beursvloer

Voor meer informatie:
Vertifarm
www.vertifarm.de


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven