Leon Bol, New Green:

"Dollarkoers resulteert in dubbele exportvolumes naar Noord-Amerika, maar het is niet al goud wat er blinkt"

Tholen - De dollar wint razendsnel aan waarde tegenover bijna alle belangrijke munten. De euro staat op het laagste niveau in twintig jaar. Dat merken ook de Hollandse exporteurs. "De huidige dollarkoers is een steun in de rug voor export naar Noord-Amerika en ook richting het Midden-Oosten waar bijna alles ook in dollars gaat", vertelt Leon Bol van New Green uit De Lier.

Toch maakt de wisselkoers volgens de exporteur slechts een deel uit van de totale puzzel. "Het is niet al goud wat er blinkt. Als je onder meer kijkt naar de gestegen productprijzen, de beschikbaarheid en tarieven van luchtvracht en de toegenomen lokale productie in Noord-Amerika, dan is de situatie niet alleen maar positief. Maar natuurlijk is het voor ons beter zo, dan dat de wisselkoers andersom is."

"En we zien dat dit ook resulteert in een grotere export. Wij doen momenteel bijna dubbele volumes naar Noord-Amerika en ik zie in de exportstatistieken dat ook onze concullega's meer doen. Wel ligt de totale export van Nederland naar Noord-Amerika nog lange na niet op het niveau van de volumes die voor Covid die kant opgingen", besluit Leon.

Voor meer informatie:
Leon Bol
New Green 
Jochem van der Houtweg 16
2678 HA  De Lier
Tel: +31 174 522555
leon@new-green.nl
www.new-green.nl 


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven