"Bij tuinbouw dacht ik altijd aan veel werken met je handen, maar nu weet ik wel beter"

Gilles Bierling is sinds januari van dit jaar trainee bij Provincie Zuid-Holland, en is vanaf 1 september actief voor Greenport West-Holland. “Mijn beeld van de tuinbouw is onwijs veranderd, ondanks dat ik hier nog maar kort werk", vertelt hij in dit verhaal van zijn nieuwe werkgever.

"Bij tuinbouw dacht ik altijd aan veel werken met je handen en water dat verloren gaat tijdens het sproeien. Nu weet ik wel beter. De Greenport heeft mij echt positief verbaasd op het gebied van verschillende werkzaamheden, innovatie en duurzaamheid. In de tuinbouw gebeurt juist gigantisch veel voor de toekomst van het cluster.” 

Binnen Greenport West-Holland werkt hij aan de Circulaire Metropool, met Else Boutkan (programmaregisseur). "Hierbij werken we samen met onderwijsinstellingen. Momenteel is dat Hogeschool InHolland en Haagse Hogeschool. Aan de andere kant houd ik mij bezig met een ruimtelijk economische strategie, samen met Anouk Schonau (themacoördinator Ruimte): hoe zorgen we dat het over dertig jaar nog steeds een topsector is?”

Wat zijn jouw taken binnen Greenport West-Holland?
“De komende tijd ben ik vooral veel aan het ondersteunen bij randzaken. Ik verwacht dat ik ook mee mag gaan sparren hierin. Daarnaast vind ik de ontwikkeling van het Living Lab erg interessant, dus wie weet kan ik daar een coördinerende rol in krijgen.”

Lees hier het hele interview bij Greenport West-Holland


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.