Oogsten met een constante snelheid en kwaliteit

"In vertical farms leidt het handmatig oogsten, sorteren en verpakken over het algemeen tot inefficiëntie, omdat het tijdrovend is. Afhankelijk van het aantal gewassen dat een bedrijf teelt en de cycli, kan het behoorlijk inefficiënt worden om alles handmatig te blijven doen. Wij kunnen de telers daar echter bij helpen. Onze nieuwste EazyCut oogstmachine maakt het mogelijk om automatisch te oogsten, met een constante snelheid en kwaliteit," aldus Christian Oosterlaan, mede-eigenaar, verantwoordelijk voor verkoop en techniek bij Pack TTI.

TTI is een leverancier van diverse systemen voor het oogsten, wassen, wegen en verpakken voor zowel indoortelers als vertical farmers. Het bedrijf maakt het mogelijk verticale teelt-gewassen te verwerken in hun machines, voornamelijk microgroenten, bladgroenten en kruiden.

Constante kwaliteit
Na verschillende proeven ontwikkelde TTI samen met een klant de EazyCut oogstmachine. "De dunne messen snijden het gewas strak en kort", legt Christian uit. "Eenmaal geoogst wordt het product door een blower op een transportband geblazen. Dit zorgt voor een constante stroom aan producten die direct gewassen, gewogen en verpakt kunnen worden. Dit elimineert een enorme hoeveelheid arbeid en creëert een hoge verwerkingscapaciteit."

Per gewas kan de invoersnelheid en de snelheid van de blower op elk moment worden aangepast voor een optimaal resultaat. "Daarnaast zijn alle machines voedselveilig en kunnen de lijnen zeer eenvoudig worden gereinigd." Trays zijn verkrijgbaar in 600, 1200 en 1600 mm.

De nieuwste EazyCut machine werd in Berlijn geleverd aan een bekende vertical farm. Er kwamen ook al diverse aanvragen binnen van andere bedrijven. Click hier voor een video die laat zien hoe de machine werkt.

Een volledige verwerkingslijn creëren
Christian zegt dat het zeker mogelijk om meerdere lijnen op de EazyCut aan te sluiten. "Vanaf de oogstmachine kunnen de gewassen direct naar de wasplaats worden geleid. Later kunnen ze naar de sorteer- en weeglijn worden getransporteerd, waarna ze in zakken of dozen worden verpakt."

 

Voor meer informatie:
Christian Oosterlaan
Pack TTI
Gildenweg 16
3334 KC Zwijndrecht
Tel.: +31 (0)884 256 240
co@packtti.com
www.packtti.com 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven