Amerikaanse teler binnen 3 maanden van 1 gewas naar 3, van 24 naar 66 hectare

"Wat we doen met onze nieuwe kas geeft aan waar de slasector naartoe gaat: naar volledig geautomatiseerde, contactloze productie," zegt Jonathan Webb, oprichter en Chief Executive Officer van AppHarvest, het in Kentucky gevestigde bedrijf dat gecontroleerde teelt ontwikkelt in de Appalachen.

Na de opening van haar vlaggenschip, een tomatenkas van 24 ha in Morehead, Kentucky, in 2020, is AppHarvest nu klaar om nog eens drie kassen te openen in de laatste maanden van 2022.

Opening tweede bedrijf in Berea, Kentucky
AppHarvest zal eind oktober het lint doorknippen voor het tweede bedrijf, dat gevestigd is in Berea, Kentucky, en sla produceert. De kas van 6 ha heeft een volledig 'contactloos teeltsysteem', waarbij het AppHarvest-team het product voor het eerst aanraakt wanneer het al verpakt en gepalletiseerd is.

"Waarom zou een consument het risico nemen om sla te kopen van de vollegrondsteelt, waar er amper controle is over ziekteverwekkers? In ons systeem raken AppHarvest-medewerkers het product pas aan als het al is verpakt, waardoor het risico op E. coli wordt geëlimineerd," legt Jonathan uit.

Volgens Jonathan is de wereldwijde overgang naar de teelt van sla in gecontroleerde omgevingen niet slechts een mogelijkheid; deze is al aan de gang en het is nu vooral een kwestie van timing. En voor AppHarvest is die tijd nú.

Van één naar drie gewassen
Met de opening van de Berea-faciliteit voegt AppHarvest een nieuw gewas toe aan haar portefeuille, die voorheen vooral uit tomaten bestond. Maar daar houdt de groei dit jaar niet op, want AppHarvest opent ook een aardbeienkas van 12 ha in Somerset en een tomatenkas van 24 ha in Richmond.

Deze locaties, allemaal in Kentucky, liggen binnen een uur van elkaar, wat het voor AppHarvest gemakkelijker maakt om gebruik te maken van haar netwerk, zodat er een goed toezicht kan worden gehouden op elke faciliteit. En wat het AppHarvest-team betreft is de groei in termen van areaal en producten ongekend in de regio.

"We kennen geen andere uitbreiding in de VS waarbij binnen drie maanden 6 hectare bladgroenten, 12 hectare aardbeien en 24 hectare tomaten worden opgezet, maar AppHarvest zal dat voor het einde van 2022 nog doen," zegt Jonathan.

Jonathan merkt ook op dat de uitbreiding van het bedrijf is aangewakkerd door de positieve reacties van de diverse gemeenschappen. Het stelt AppHarvest ook in staat om een ander deel van haar missie te vervullen: het creëren van banen in de economisch meest achtergestelde gebieden in de Appalachen. De uitbreiding van AppHarvest wordt ondersteund door Mastronardi Produce Ltd., de grootste producent en distributeur van in kassen geteelde producten in Noord-Amerika. Mastronardi heeft zich in 2021 bij AppHarvest aangesloten en is een "sterke samenwerkingspartner voor AppHarvest, die ons bedrijf helpt onze producten aan te bieden aan retailers en fastfoodketens," besluit Jonathan.

Voor meer informatie:
AppHarvest
info@appharvest.com 
www.appharvest.com/agtech 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven