Teelt schuift op naar zuiden als gevolg van hoge kosten

Britse telers van groenten en fruit overwegen hun activiteiten te verplaatsen naar warmere landen, waaronder Marokko. Jack Ward van de British Growers Association vermoedt dat de Europese groenten- en fruitteelt zich naar het zuiden zal verplaatsen. "We zullen de teelt steeds verder naar het zuiden verhuizen via Spanje naar Marokko en stukjes Afrika", zegt hij bij persbureau Reuters.

De aanhoudende stijging van de energieprijzen heeft kastelers in Noord- en West-Europa ertoe aangezet hun activiteiten op te schorten of in te krimpen. Ward betoogt dat de stijgende teeltkosten gevolgen zullen hebben voor de groei van gewassen als tomaten, paprika's en komkommers die in de winter verwarmde kassen nodig hebben. Ook de teelt van appelen, uien en andijvie, waarvoor de gewassen gekoeld moeten worden opgeslagen, zal worden getroffen. Excessieve energierekeningen en kunstmestprijzen hebben telers in Frankrijk, Duitsland, Nederland en Spanje zwaar getroffen.

 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.