Syrische broers runnen een ethnische groothandel op groothandelsmarkt Hannover

"Wij nemen voor een deel goederen af van landgenoten die in Turkije groenten telen"

Vanwege de oorlogssituatie in hun thuisland Syrië verhuisden Ahmad, Soran en Nasso Sido in 2015 naar Duitsland. Twee jaar geleden vonden de drie broers uit Aleppo hun plaats op de plaatselijke groothandelsmarkt in Hannover en richtten daar hun groothandelsbedrijf Aram Großhandel op.

Inmiddels bedient het handelstrio een groeiende klantenkring van oosterse supermarkten en restauranthouders. Vanwege de snel toenemende omzetvolumes opende Nasso Sido enkele maanden geleden een tweede vestiging met de naam RN International, eveneens gevestigd op de groothandelsmarkt in Hannover.


De gebroeders Sido staan samen aan het roer van Aram Großhandel

Het jonge bedrijf biedt een compleet assortiment aan groenten en fruit aan, waarbij de focus op oosterse producten ligt, schetst Ahmad Sido. "Bij onze stand kun je bijzondere groentensoorten zoals mini-pompoenen en Flageoletbonen vinden, maar ook bijzondere fruitsoorten die in Duitsland vrij weinig worden verhandeld."

Ondertussen bepalen de alomtegenwoordige kostenstijgingen ook bij Aram Großhandel de dagelijkse gang van zaken. "In de afgelopen maanden is alles duurder geworden, of het nu gaat om transport of pallets. De groothandelsprijzen zijn gemiddeld met 10-20 procent gestegen."

Het gros van de goederen wordt uit Turkije afgenomen, vervolgt Ahmad. "Veel Syriërs die vanwege de oorlog naar Turkije gevlucht zijn, telen daar groenten. Het ligt ons na aan het hart om onze goederen waar mogelijk bij hen af te nemen, om zo onze landgenoten te steunen."

Deze cohesie binnen de Syrische gemeenschap loopt door de gehele toegevoegde waardeketen heen. Ahmad: "Wij leveren ook veel aan Syrische afnemers, bijvoorbeeld gespecialiseerde retailers of restaurants. Voor de rest bestaat onze klantenkring overwegend uit Turkse, Arabische en etnische klanten, hoewel we ook al enkele Duitse afnemers voor ons konden winnen. We streven er ook naar om onze positie binnen de regionale versvoorziening verder uit te breiden."

Voor meer informatie:
Ahmad Sido
ARAM Großhandel GmbH
D-Großmarkt Hannover, Duitsland
Tel: +49 511 26224904
info@aramgrosshandel.de 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven