"ze houden niet van reggae of rock and roll"

Cannabistelers 'vertroetelen' hun planten met klassieke muziek en hiphop

"We voeren elke dag ongeveer 210.000 metingen uit wat betreft verschillende aspecten van de plant. Hierdoor weten we voortdurend welke veranderingen, hoe klein ook, effect hebben op onze medische cannabisplanten," zeggen Andreas Gosch (CEO) en Philipp Bösch (teeltmanager) van Metamount Schweiz AG.

Het Zwitserse medische cannabisbedrijf werd in 2019 opgericht en ontving onlangs hun GACP en kweeklicenties. "We kweken onze 13.000 planten in een hightech faciliteit, onder zeer hygiënische omstandigheden, die voldoen aan de hoge eisen van de strenge Zwitserse wetgeving."


Andreas Gosch en Philipp Bösch

Muzikale productie
Volgens Andreas en Philipp worden de cannabisplanten graag de hele dag door in de watten gelegd. "Ze groeien in een tropisch vakantieklimaat, terwijl ze nippen aan hun favoriete cocktail van voedingsstoffen, die we voortdurend verfijnen. Van zonsopgang tot schemering luisteren onze planten naar klassieke muziek en hiphop, wat hun groei en CBD-productie bevordert. Het is de favoriete muziek van de planten; ze gedijen niet bij reggae of rock and roll."

Je kunt je afvragen hoe de kwekers weten van welke muziek de cannabisplanten houden. Maar met hun 210.000 dagelijkse plantmetingen weten ze hoe hun planten op allerlei aspecten reageren. "We meten temperatuur, vochtigheid, drainage, pH-niveaus, plantengroei per uur en meer. Door deze uitgebreide metingen begrijpen we precies wat onze planten nodig hebben en wat niet goed voor ze is. Op basis van die kennis kunnen we onze teelt blijven optimaliseren."

Een nieuwe markt
Pas begin augustus heeft Zwitserland medische cannabis volledig gelegaliseerd. "We weten nog niet hoe groot de markt zal zijn, maar we denken dat er veel potentieel is." Metamount Schweiz heeft medio september hun kweeklicentie ontvangen van Swissmedic, waardoor ze een van de eerste gelicenseerde medische cannabistelers in Zwitserland zijn. Andreas en Philipp leggen uit dat het een moeilijk proces is om een vergunning te krijgen. Er moet aan zeer hoge criteria worden voldaan. "Alles moet zeer hoogwaardig zijn, zo schoon als een ziekenhuis en zo goed beveiligd als een gevangenis."

Voorlopig richt het bedrijf zich op de binnenlandse markt, maar ze hopen in de toekomst ook te exporteren. "We hebben de ruimte om onze teelt te verdubbelen, maar we moeten eerst onze waarde bewijzen aan de Zwitserse markt en klanten."

Voor meer informatie:
Metamount Schweiz AG
www.metamount.ch 


Publicatiedatum:
© /Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven