Speciale lampen in speciale kas voor WUR

Fluence is door Wageningen University & Research (WUR) uitgekozen als LED-technologiepartner voor het nieuwe Netherlands Plant Eco-phenotyping Centre (NPEC). In de kas voor fenotypering van NPEC worden VYPR DUO 3x2 armaturen gebruikt ter ondersteuning van onderzoek naar genotype-fenotype associaties. De kas is maandag officieel geopend, voorafgaand aan het International Plant Phenotyping Symposium 2022 dat van 26 tot 30 september wordt gehouden.

NPEC bestaat uit zes modules, verspreid over twee universiteitscampussen, die elk specifieke fenotyperingsplatforms met eigen meetsystemen bieden. Een gespecialiseerde kas op de WUR-campus bevat vijf klimaatgecontroleerde compartimenten die zijn uitgerust met Fluence's VYPR DUO 3x2 armaturen. De 3D- en hyperspectrale beeldvorming, transportsystemen en diverse sensoren in de compartimenten produceren zeer nauwkeurige metingen. De grootte van de planten en de kleur en de positie van de bladeren worden bekeken. Deze kunnen worden onderzocht om inzicht te krijgen in de genetische respons van planten op verschillende omstandigheden en behandelingen, zoals hitte, droogte of verhoogde verzilting van de bodem.

"Het gebruik van extreem flexibele technologie, die gegevens genereert over hoe omgevingsparameters het fenotype van de plant beïnvloeden, was een belangrijke vereiste bij de selectie van onze apparatuurpartners," aldus Rick van de Zedde, senior wetenschapper en projectmanager voor NPEC. "Nadat we met Fluence hadden gewerkt voor de verlichting in onze Serre Red hightech quarantainekas, wisten we dat armaturen met PhysioSpec BROAD R4 wit spectrum konden helpen bij het creëren van een bijna ideale onderzoeksomgeving in de NPEC-kas."

Naast de VYPR-toplampen van Fluence, met het specifieke witte spectrum, zullen NPEC-onderzoekers de Maxi-MARVIN-beeldvormingskast gebruiken om te helpen bij het onderzoek, een door WUR ontwikkeld high-throughput 3D-modelleringssysteem dat de architectuur van een plant binnen milliseconden kan reconstrueren. Andere hightech onderzoeksinstrumenten van de universiteit omvatten een donker- en lichtadaptatiekamer en beeldvormings-systemen waarmee de fotosynthese-efficiëntie van planten kan worden geanalyseerd.

"Onderzoek naar genotype-fenotype associaties, met name hoe ecologische en omgevingsvariabelen het fenotype van de plant beïnvloeden, is essentieel voor de ontwikkeling van nieuwe, klimaatbestendige gewassen," legt van de Zedde uit. "Geautomatiseerde fenotypering zal ook de snelheid van plantenveredeling en de marktintroductietijd voor nieuwe gewasvariëteiten drastisch verhogen."

"Ons PhysioSpec BROAD R4 wit spectrum kwam het dichtst bij wat het wetenschappelijk team van WUR definieerde als een ideaal spectrum om het hele jaar door onderzoek te doen naar een breed scala aan plantensoorten", besluit Theo Tekstra, Fluence's technisch directeur voor Europa, het Midden-Oosten en Afrika en teamleider voor het WUR-project. 

Voor meer informatie:
Fluence Bioengineering
info@fluencebioengineering.com
www.fluence.science 

 

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven