Mexicaanse paprikateler spoort plaaginsecten op met speurhonden

Commerciële tuinders in Mexico gebruiken snuffelhonden als onderdeel van hun programma's voor geïntegreerde bestrijding van plaaginsecten.

Een Mexicaanse paprikateler heeft de techniek gebruikt om de kleine paprikasnuitkever (Anthonomus eugenii) op te sporen die planten van de Capsaïcinefamilie aantast.

Zelfs in volledig gesloten, hightech kassen vinden de kevers nog steeds hun weg naar binnen. Om die reden heeft het teeltbedrijf in januari 2022 Green Dog Pest Service uit Washington ingeschakeld om twee Belgische herders te trainen om de geur van levende paprikasnuit-kevers op te sporen.

"Onze klant heeft een aanzienlijk bedrag geïnvesteerd in dit programma zonder veel garantie, maar we konden niet enthousiaster zijn over de resultaten. We wisten dat de honden de kevers konden detecteren, maar in kassen van 6,3 hectare, met 200.000 of meer planten die meer dan vier meter hoog groeien, is het zoeken naar kleine vliegende insecten niet eenvoudig," aldus Deanna Sparks-Kjorlien, voorzitter van Green Dog Pest Service.

De detectie van snuitkevers door de honden heeft een veel nauwkeurigere controle van de kassen mogelijk gemaakt om te voorkomen dat de plagen zich uitbreiden; de statistieken wijzen uit dat de honden 70% efficiënter zijn in het vinden van snuitkevers dan mensen.

Lees het volledige artikel op www.thescottishfarmer.co.uk.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.