Abonneren

Vacatures

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer

Flier Systems en Propagation Solutions blikken terug op 1e editie Propagate!

Flier Systems en Propagation Solutions organiseerden Propagate!-2022. Een nieuw evenement voor vermeerderaars van zowel koude als warme groenten wereldwijd dat werd gehouden op 20 en 21 september.

De eerste dag bestond uit verschillende presentaties, interactieve sessies en paneldiscussies. De eerste presentatie werd verzorgd door Ton Habraken van Ludvig Svensson en Rene Beerkens van Hoogendoorn. Zij deelden hun visie op Plant Empowerment in de vermeerdering.

Verder was het woord aan Beekenkamp en ISO Group over hun knipmachine, gevolgd door Sigg Plant met hun realisatie over indoor farming, en in een andere zaal Kekkilä BVB in combinatie met Klasmann-Deilmann over de toekomst van turf.

Agri-Evolution sprak over de plantcondities voor volledig geautomatiseerde brassica's in de vollegrond, Antonios Stellas & Syngenta over geënte watermeloenen, Gitzels Plant Nursery over Plant Empowerment in koude vermeerdering en tot slot HortiPar over de mogelijkheden met Led's.

Op de tweede dag konden de deelnemers deelnemen aan een gezamenlijke presentatie van WPK en Fluence of een bezoek brengen aan bedrijven als Gitzels Plant Nursery en Syngenta.

Flier Systems sprak het event na met Ad Kranendonk, Head of Sales and Business Development bij Flier Systems. "We hebben zulke mooie dagen gehad. Het is zo bijzonder dat er zoveel mensen uit de hele wereld de moeite nemen om hierheen te komen. Ons doel was kennisdelen en netwerken; beiden zijn goed gelukt. Tenminste ... we hebben veel complimenten mogen ontvangen en daar zijn we erg blij mee natuurlijk."

Actualiteit       
Zowel Ad als Hans van Herk kijken terug op een geslaagd evenement; zoveel is duidelijk. Flier Systems zet in op klantenpartnerschap. Hun klanten zijn de internationale professionele opkweekbedrijven. En daar sloot dit event bij aan. "Het is voor ons heel interessant om te weten wat onze automatiseringsoplossing voor effect heeft in de teelt én andersom. Dus Plant Empowerment en de bijbehorende teeltstrategie stonden in de presentaties centraal. Uiteindelijk is ons gezamenlijk doel, dus zowel van Propagation Solutions als van Flier Systems, om de opkweek industrie naar een hoger niveau te tillen. Hans doet dat in de vorm van (hands on) advies op locatie en wij met op maat gemaakte automatiseringsoplossingen", aldus Ad.

De onderwerpen van de presentaties werden vooraf getoetst bij klanten en in de markt. Er was veel ruimte voor inbreng van die zijde. 'Zo hebben we bijvoorbeeld drie klanten bereid gevonden om hun visie op de toekomst van het gebruik van peat te delen. Daarvan zijn filmpjes gemaakt en die zijn getoond in de zaal. En daar werd in de presentatie weer op ingehaakt. Dan ontstaan de mooiste discussies', aldus Ad. 

Het telen anno 2022 / 2023 is niet te vergelijken met, zeg maar, 10 jaar geleden. Er zijn zo veel meer problemen te tackelen voor ondernemers. Energiekosten zijn er daar een van. In Noord-Europa worden er dit najaar / winter weinig belichte tomaten meer geteeld. Dat verschuift naar het voorjaar. Voor opkwekers betekent het dat bestellingen minder gespreid worden met als gevolg dat er simpelweg geen ruimte genoeg meer zal zijn. Telers geven bij de opkwekers aan dat ze ruimte vrij moeten houden, maar plaatsen geen order. Dat is begrijpelijk, maar beide partijen snakken natuurlijk naar zekerheid. Wat doe je dan? Hoe ga je mee om? Dit was een van de onderwerpen die tijdens en rondom dit event met elkaar besproken werd; heel zinvol.

Voor meer informatie:
Propagate!
info@propagate.nl
www.propagate.nl 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven