online retailer aan oostkust VS

"Producten uit bedekte teelt worden de nummer 1 zoekterm op onze website"

"In het geval van indoor farming heeft FreshDirect als online retailer het voordeel dat het momenteel al werkt met korte leveringsketens, wat mooi past in de principes van bedekte teelt in een gecontroleerde omgeving. Momenteel omvat de typische productieketen het telen van voedsel, het verzenden ervan naar een magazijn, vervolgens naar een ander magazijn in een ander land en ten slotte naar de retailer. Wij gaan rechtstreeks naar de bron en hebben direct contact met telers," zegt Scott Crawford, Chief Merchandising Officer bij FreshDirect.


Scott Crawford

FreshDirect is een in New York gevestigde online supermarkt die klanten vrijwel ieder product aanbiedt dat in gewone supermarkten verkrijgbaar is. FreshDirect levert aan klanten in het hele driestaten-gebied van New York. Haar faciliteit in de Bronx beslaat 60.000 m2, heeft 3.000 mensen in dienst en coördineert haar bestellingen met behulp van 15 km aan transportbanden en slimme routing-technologie. FreshDirect biedt haar consumenten momenteel  producten aan die op het veld zijn geteeld en wil gaan samenwerken met glastelers om consumenten lokaal geteelde, verse en voedzame producten te kunnen bieden.

"De producten gaan van de teler naar ons en dan direct naar de consument. We hebben meerdere stappen uit deze keten gehaald, wat cruciaal is voor bederfelijke producten. We willen de toeleveringsketen zo maken dat we op het hoogtepunt van de rijpheid leveren, om de meest smaakvolle producten te kunnen bieden."


Resultaat van zoekopdracht 'microgreens'

Goed geïnformeerde consumenten en degelijke prognoses sleutel tot succes
Volgens Scott komen de klanten naar FreshDirect op zoek naar hoogwaardige producten, en verwachten ze consistente, verse producten. Hoewel FreshDirect momenteel niet genoeg bedekt geteelde producten heeft om er een categorie aan te wijden, merkt Scott op dat het bedrijf een piek heeft gezien in het aantal zoekopdrachten naar die producten op de website.

"We hebben te maken met een groot aantal goed opgeleide klanten die verder kijken dan de afbeeldingen. Producten uit de bedekte teelt hebben meer details op de verpakking, en consumenten pikken dat op. Plotseling vormen bedekt geteelde producten de nummer 1 zoekterm op onze website," merkt Scott op.


Foto: Cindy Ord/Getty Image

Het succes van FreshDirect is niet alleen te danken aan klanten die veel waarde hechten aan kwaliteit, maar ook aan de geavanceerde prognoseprocessen. Zoals Scott uitlegt, volgt FreshDirect bijvoorbeeld winkeltrends en kan zo worden gezien wanneer klanten artikelen aan hun mandje toevoegen of verwijderen. De informatie uit deze prognoses kan worden gebruikt om verkopers en telers te helpen bij hun planning. Geavanceerde prognoses hebben ook positieve gevolgen, omdat ze voedselverspilling voorkomen doordat het gemakkelijker wordt om vraag en aanbod op elkaar af te stemmen.

"De consistentie is er, de mogelijkheid om het aanbod te veranderen en te voorspellen is er, en de smaak is er. Er zitten veel voordelen aan bedekt geteelde producten en we kijken ernaar uit om te zien waar het heen gaat", aldus Scott.

20-jarig bestaan
FreshDirect werd opgericht in 2002 en viert dit jaar haar 20-jarig bestaan. In juni en juli werd de mijlpaal gevierd met "20 Days of Giveaways" voor haar klanten, een feest voor werknemers en hun gezinnen, naast een aantal andere zomerse promotie-evenementen.

Voor meer informatie:
Scott Crawford
FreshDirect
www.freshdirect.com 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven