"Ons eerste hogedraad gewas in decennia"

Amerikaans teler start met jaarrond komkommer

De Amerikaanse teler Bushel Boy Farms heeft een komkommerteelt opgestart in zijn kas in Owatonna. De eerste oogst zal in oktober in de schappen van grote retailers in de Twin Cities liggen. Bushel Boy Farms is het eerste bedrijf in Minnesota dat dit gewas het hele jaar door teelt.

Komkommers zijn pas het tweede gewas dat wordt geteeld met het hogedraad teeltsysteem dat Bushel Boy Farms gebruikt. Het bedrijf, dat nu voor het 32e jaar actief is, staat al bekend om zijn negen soorten verse tomaten en in 2021 gelanceerde aardbeien uit de kas.

"We stimuleren innovatie voor de glastuinbouw in het Midwesten met de lancering van komkommers, ons eerste hogedraadgewas in decennia," zei president Chuck Tryon. "We hebben ernaar gestreefd om ons merk te bouwen op de premium smaak en kwaliteit van onze tomaten, en consumenten kunnen datzelfde niveau van toewijding verwachten met deze nieuwe producten wanneer ze ons logo in de winkels zien."

Naast de faciliteit in Minnesota bezit en exploiteert het bedrijf ook een 6,4 hectare grote kas en campus in Mason City, Iowa die in 2020 is geopend.

Voor meer informatie:
Bushel Boy
www.bushelboy.com 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven