Abonneren

Vacatures

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer

Groei aantal farms schreeuwt om extra telers

Indoor farm ingezet om studenten op te leiden

Urban Crop Solutions (UCS) en het Provinciaal Technisch Instituut (PTI) in Kortrijk zijn een samenwerking aangegaan waarbij een door UCS ter beschikking gestelde ‘indoor farm’ door het PTI Kortrijk zal worden gebruikt om studenten op te leiden tot toekomstige operatoren voor ‘indoor farms’.  

Urban Crop Solutions, opgericht in 2014 en gevestigd in Beveren-Leie, is een pionier in ‘landbouw zonder zonlicht’, zoals ‘indoor farming’ dikwijls wordt genoemd. UCS heeft ondertussen een klantenbestand opgebouwd op vier continenten met wereldwijd verschillende geïnstalleerde kweekinstallaties.

Meer farms, meer behoefte aan goede telers
Het bedrijf heeft de afgelopen jaren gezien dat het exploiteren van een ‘indoor farm’ niet zo eenvoudig is als sommigen eigenaars van indoor farms willen geloven. Het is daarom belangrijk dat operatoren van ‘indoor farms’ goed zijn opgeleid in plantengroei maar ook in de bediening van de mechanische en elektrische onderdelen van een ‘indoor farm’. De groeiende vraag naar ‘indoor farms’ heeft ook een vraag naar operators gecreëerd. Met dit partnerschap tussen het Provinciaal Technisch Instituut (PTI) in Kortrijk en UCS hopen beiden om bij te dragen tot het opvullen van deze leemte voor exploitanten van indoor farms.

PTI Kortrijk is een bekend technisch en wetenschappelijk instituut waar jaarlijks meer dan 1.000 studenten afstuderen. De gerenommeerde tuinbouwcampus van de school is goed bekend in België. Urban Crop Solutions heeft op de campus in Kortrijk een indoor farm ter beschikking gesteld die zal gebruikt worden om studenten op te leiden in de verschillende facetten van verticale landbouw.  

Vanaf nu zullen de studenten kunnen leren hoe ze een indoor farm moeten runnen. Daarnaast heeft UCS zich ge-engageert om studenten van het PTI een stage aan te bieden, zowel in hun ervaringscentrum in Beveren-Leie als bij hun Belgische en internationale klanten.

"We zijn zeer vereerd dat Urban Crop Solutions ervoor heeft gekozen om zo genereus met ons samen te werken", zegt Leen Claus, adjunct-directeur van de Campus Wetenschap en Groen van het PTI Kortrijk. "Het was voor ons altijd al duidelijk dat het exploiteren van een indoor farm een nieuw,  uniek maar ook een boeiende techniek is, aangezien het een combinatie is van het exploiteren van een gewoon teeltbedrijf en het exploiteren van een fabriek. Met de mogelijkheid om gebruik te maken van de expertise van Urban Crop Solutions als pionier en marktleider in de commerciële indoor farming industrie zijn we ervan overtuigd dat we een nieuwe generatie van experts zullen opleiden die deze nieuwe innovatieve en duurzame manier van telen op de kaart zullen zetten.  Innovatie en samenwerking met externe partners blijven voor ons belangrijke pijlers in de visie van onze school."

"Onze commerciële teams voelen overal dat er een leemte aan het ontstaan is in het vinden van juist opgeleid personeel in de indoor farming gemeenschap en zeker naarmate er meer indoor farms worden geïnstalleerd. In sommige omstandigheden moeten wij zelfs de exploitatie van een indoor farm overnemen totdat onze klant het juiste personeel vindt om zijn indoor farm te beheren. De samenwerking met PTI geeft ons de mogelijkheid om studenten naar onze klanten te sturen voor stages, en om uiteindelijk hun carrière te starten in deze veelbelovende nieuwe industrie", legt Maarten Vandecruys, CTO en medeoprichter van Urban Crop Solutions, uit.

Jean Pierre Coene, CEO van Urban Crop Solutions voegt daaraan toe: "Dit partnerschap is voor ons ook een kans om iets terug te geven aan een regio waaraan we veel te danken hebben door te kunnen verder bouwen op de brede en historische expertise op het gebied van landbouw en machinebouw en automatisatie."

Voor meer informatie:

Urban Crop Solutions
info@urbancropsolutions.com
urbancropsolutions.com      

Provinciaal Technisch Instituut
www.ik-word-pti.be


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven