Binnenkijken bij Anxicense Seedling

Het Chinese Anxicense Seedling werd opgericht in 2008 en richtte zich aanvankelijk op het opkweken van jonge groenteplanten. Met de ontwikkeling in de tijd en de uitbreiding van de activiteiten, is het nu uitgegroeid tot een uitgebreide onderneming die zich richt op het telen van groenteplanten en ontwerp en ontwikkeling van gerelateerde faciliteiten en apparatuur. Han Jishu, voorzitter van Shandong Anxicense Seedling, geeft hieronder inzage in wat zijn bedrijf zoal doet. Inmiddels is het bedrijf ruim één jaar in bedrijf. "Het model van de digitale faciliteit is met succes uitgebreid naar Zhejiang en Binnen-Mongolië." 

"Opkwekers spelen een steeds belangrijkere rol als communicatiebrug tussen veredelaars en telers. Maar nu het aantal opkwekers blijft groeien, zijn we ons bewust van veel tekortkomingen in de sector. Tuinbouw, vooral traditionele tuinbouw, is arbeidsintensief en vereist grote fysieke kracht." Daarnaast is veel kennis nodig. Anxicense Seedling probeert dat te ondervangen met digitalisering en automatisering. 

"Als antwoord op het gebrek aan teeltkennis en arbeidsproblemen zijn wij begonnen met het bestuderen van de bijbehorende geautomatiseerde faciliteiten en apparatuur en zijn wij begonnen met het opzetten van een gestandaardiseerde teelt."

Anxicense Seedling investeert elk jaar ongeveer 10% van zijn verkoop in wetenschappelijk onderzoek en heeft 5 R&D-centra opgericht. "In de afgelopen 10 jaar is in eerste instantie een relatief compleet systeem gevormd en is een digitaal opkweekbedrijf opgericht," aldus Han.

"In ons digitale bedrijf kunnen bewatering, bemesting, belichting, bespuiting en ontsmetting automatisch plaatsvinden op het zaaibed. Het personeel kan het zaaibed op afstand bedienen. Bovendien kunnen jonge planten worden gecontroleerd en het aantal, de hoogte, de bladkleur en de vorm kunnen worden vastgesteld via AI-beeldherkenning. Als er een ziekte wordt aangetroffen kan die tijdig worden aangepakt, door te spuiten met middelen en het effect te observeren."

Bij het zaaien, een foutgevoelig werkje, is in machines geïnvesteerd. "We hebben een plantmachine ontwikkeld met beeldherkenningsfunctie. We streven naar één zaadje in één gaatje, wat de verspilling door onnauwkeurig zaaien met 10% kan verminderen. Het kan een grote geldbesparing opleveren."

Er is nog andere apparatuur in het bedrijf, zoals entmachines voor groenteplanten en inspectierobots. "Bedrijven die tuinbouwmachines en -apparatuur leveren, kennen de werkelijke behoeften van de opkweeksector niet", zegt Han. "Wij hebben ons eigen bedrijf van waaruit wij nauwkeurig aan kunnen geven aan onze eigen R&D-afdeling of verwante R&D-ondernemingen wat we nodig hebben. Op die manier is de apparatuur geschikter voor het daadwerkelijke gebruik in de praktijk."

De afgelopen jaren zijn de innovatieve teeltcapaciteiten van Chinese bedrijven geleidelijk verbeterd, constateert Han. "Of het nu gaat om zelfgeteelde rassen of apparatuur voor tuinbouwmachines, we kunnen zelfs een positie overzee innemen. Onze producten worden verkocht aan Dubai, Pakistan, Indonesië, de Krim en andere landen en regio's. Goede service en producten van hoge kwaliteit hebben ons veel klanten opgeleverd."

Voor meer informatie:
Shandong Anxicense Seedling Co., Ltd.
axzm517@126.com 
www.ax517.com 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.