Marokko heeft het certificaat van toelating verkregen voor de Marokkaanse biologische norm "Bio-Maroc". Hiermee wordt de afstemming op de normen van IFOAM - Organics International (OI) aangegeven. De producten die deel uitmaken van het Marokkaanse Bio-label bestaan voornamelijk uit citrus, sinaasappelsap, diepgevroren aardbeien, olijfolie en arganolie.
De certificering werd uitgereikt tijdens Biofach-2022. Volgens het Marokkaanse ministerie van Landbouw werd de toelating toegekend na een uitgebreide evaluatie van de nationale biologische normen van Marokko "Bio-Maroc" met betrekking tot de gemeenschappelijke doelstellingen en vereisten van biologische normen (COROS).
Met dit certificaat wint Marokko aan internationale geloofwaardigheid doordat het zich aanpast aan de IFOAM-IO-normen, zo stelt het ministerie in een verklaring. Het positioneert het Noord-Afrikaanse land ook op nieuwe internationale markten voor biologische producten, zoals Saoedi-Arabiƫ of Australiƫ, wat de ontwikkeling van de export zal bevorderen, aldus het ministerie. De producten die deel uitmaken van het Marokkaanse Bio-label bestaan voornamelijk uit citrus, sinaasappelsap, diepgevroren aardbeien, olijfolie en arganolie.
Het Marokkaans-Duitse project is niet het enige initiatief dat Marokko heeft gelanceerd in zijn streven naar een duurzame economie. In 2020 lanceerde Marokko het programma " Green Generation 2020-2030 " als onderdeel van de verdere ontwikkeling in de agrarische sector in het kader van de uitvoering van het "Green Morocco Plan".
Bron: moroccoworldnews.com