"Goed aanbod kruiden, maar afzet blijft achter"

De aanvoer van alle soorten Duitse gesneden kruiden loopt momenteel op volle toeren. Ook op de groothandelsmarkt in Hannover worden dagelijks peterselie, koriander, basilicum en dergelijke uit lokale teelt verkocht. "Vooral platte peterselie is een bijzonder consistent product, dat we afhankelijk van het weer tot in december aan kunnen bieden. Zolang er geen vorst is, hebben we over het algemeen Duits aanbod ter beschikking, daarna gaan we verder met aanbod uit Spanje en Italië", zegt Alexander Gellert, eigenaar van het gelijknamige groothandelsbedrijf op de groothandelsmarkt in Hannover.


Alexander Gellert, eigenaar van de gelijknamige fruitgroothandel

De afzetsituatie bij de gesneden kruiden is momenteel eerder wisselend, vervolgt Alexander. "De productbeschikbaarheid is over het gehele assortiment gezien weliswaar continu gegarandeerd, maar de afzet blijft in sommige gevallen een beetje achter, wat weer te maken heeft met de relatief hoge prijzen."

Lente-uien uit Noord-Duitsland en uit de Pfalz
De groothandelaar is sinds ongeveer 15 jaar op de groothandelsmarkt in Hannover gevestigd en heeft een breed assortiment aan groenten, fruit en kruiden. Alexander: "Vergeleken met de andere kruidensoorten is er bij ons iets minder vraag naar koriander. Waar veel vraag naar is, vooral tijdens het seizoen, zijn lente-uien uit Duitse teelt. Deze nemen we indien mogelijk uit lokale teelt af, maar aanvullend hebben we ook wel lente-uien uit de Pfalz in het aanbod. Ondanks de stijgende teelt- en logistiekkosten ligt de prijs van Duitse lente-uien momenteel op een normaal niveau."

Voor meer informatie:
Alexander Gellert
Fruchtgroßhandel Gellert 
D-Großmarkt Hannover, Duitsland
Tel: +49 511 43833738
gellert.hannover@gmx.de 


Publicatiedatum:
© /Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven