Erwin de Kok en nieuwe collega Slaven Ivanovic nemen assortiment trostomaten Nunhems door

Onlangs is het Noord-Europese hightech tomatenteam van de groentezadendivisie van BASF uitgebreid met Nicolai Assenmacher en Slaven Ivanovic. Nicolai is verantwoordelijk voor Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland. Slaven bedient samen met Erwin de Kok, de Beneluxmarkt. Naast het adviseren over rassen, het begeleiden van rassenproeven en verkoop van zaden, bieden zij ook ondersteuning bij marktontwikkeling en merkontwikkeling voor speciale oplossingen.

Slaven is 34 jaar oud. Hij heeft een bachelor in gezondheidswetenschappen, commerciële- en consultancyervaring in de IT-industrie en een passie voor plantenteelt en biologie, zo deelt zijn nieuwe werkgever. "Daarmee heeft hij de kennis en kunde in huis om niet alleen als schakel tussen teler en veredelaar te fungeren, maar ook als sparringpartner voor nieuwe technologische ontwikkelingen in de sector en de daaruit voortvloeiende innovatieve oplossingen, zoals datagedreven en autonome teelt", aldus zijn nieuwe werkgever.

Slaven en Erwin hebben een breed assortiment trostomaten aan te bieden voor de Nederlandse en Belgische markt.

In het oog springt het ras Vitalion*, een cherrytomaat met IR-resistentie tegen ToBRFV. "Vitalion overtreft de behoeften van de consument met zijn unieke evenwicht tussen smaak, bite en stevigheid van het vel", zegt Slaven. Het vruchtgewicht varieert van 9,0 tot 15 g en de Brix-waarde varieert van 8° tot 10°. "Met een sterke productie en een constante vruchtkwaliteit het hele jaar door, presteert Vitalion beter dan andere rassen op het gebied van opbrengstvolume en opbrengstzekerheid."

Met Adorion heeft BASF nog een cherrytomaat, een zoete, geeft Erwin aan. "Het ras wordt gekenmerkt door een aangename bite en een aantrekkelijk smaakprofiel." De cherrytomaat heeft een hoge Brix-waarde van gemiddeld 9,6° en groeit aan lange en platte trossen met een goede visgraatstructuur. "De productieresultaten laten een hoog productiepotentieel zien in vergelijking met standaardrassen in dit segment. Het is bestand tegen microcracking en barst niet, zelfs niet bij hoge temperaturen. De houdbaarheid blijft uitstekend gedurende het hele seizoen. Adorion is geschikt om te oogsten als tros of als enkele vrucht."

Snackion* (NUN 09315 TOF) is een saladette snacktomaat in het assortiment. "Snackion biedt aantrekkelijke, gelijkmatig gevormde vruchten van 10-13 gram en een hoog smaakniveau", aldus Slaven die erop wijst dat dat regelmatig wordt bevestigd wordt door onafhankelijke instellingen zoals de Universiteit van Wageningen. De aantrekkelijke kleur en de zeer goede houdbaarheid vormen de basis voor de succesvolle afzet van deze losse snacktomaat, vervolgt hij. "Snackion heeft sterke en open planten met een zeer hoge productie, die door de telers ook daadwerkelijk kan worden afgezet. Dit komt doordat de homogene rijping voortijdige vruchtval vermindert."

Sunvine* (NUN 09321 TOF) is 'smaakintensieve' trostomaat met hoge opbrengsten, vervolgt Erwin. "Dit is onze nieuwe trostomaat met een vruchtgewicht van 110-130 g, is geschikt voor het oogsten van zowel trossen als losse tomaten. Sunvine vormt tot 3 trossen meer dan andere rassen Zo levert Sunvine topopbrengsten van dieprood gekleurde vruchten, met bovengemiddelde smaak."

De Intense-tomaten, bekend om hun behoud van sap na snijden, zijn al langer bekend in het assortiment van het veredelingsbedrijf. Erwin: "Intense® tomaten verliezen geen sap als ze worden gesneden. Het zijn allrounders bij de bereiding van de meest uiteenlopende gerechten, omdat kleur, smaak en textuur tijdens het koken lang behouden blijven. Dit maakt ze ook tot een favoriete keuze voor verwerkers in de voedingsindustrie. Wij hebben onze Intense-tomaten in ons assortiment als klassieke ovale tomaat, maar ook als nieuwe ronde trostomaat."

*NAKtuinbouw beproevingszaadregeling

Voor meer informatie:
Erwin de Kok
BASF Vegetable Seeds
erwin.dekok@vegetableseeds.basf.com 
www.nunhems.nl     


Publicatiedatum:
© /Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven