Britse regering stelt nieuwe regels voor voedseletikettering uit tot 1 januari 2024

De Britse regering heeft eerder deze maand uitstel aangekondigd voor de resterende invoercontroles op EU-goederen die Groot-Brittannië binnenkomen, omdat de illegale invasie van Rusland in Oekraïne en de recente stijging van de mondiale energiekosten aanzienlijke gevolgen hebben voor de toeleveringsketen. De regering is tot de conclusie gekomen dat het in deze context verkeerd zou zijn om nieuwe administratieve eisen op te leggen aan bedrijven die de daarmee gepaard gaande kosten kunnen doorberekenen aan consumenten die al te kampen hebben met financiële problemen.

Om die redenen gaan de etiketteringsvoorschriften voor levensmiddelen, die in eerste instantie vanaf 1 oktober 2022 van toepassing zouden zijn, nu op 1 januari 2024 van kracht.

In het algemeen betekent uitstel van deze etiketteringsvoorschriften dat sommige etiketteringsvoorwaarden en EU-adressen (in verband met de vereiste van een importeur of FBO-adres) nog 15 maanden langer op de Britse markt zullen worden toegestaan. Om Britse bedrijven verder te helpen is ook besloten de termijn voor het gebruik van "UK/EC"-identificatiemerken op de Britse markt verder te verlengen tot 1 januari 2024.

Na besluiten in Wales en Schotland zullen deze wijzigingen in heel Groot-Brittannië gelden.

Klik hier voor meer informatie over de verlengingsperiode.

Bron: bfff.co.uk


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven