Registratie Verimark afgerond na proces van de lange adem

Er gingen heel wat tijdelijke vrijstellingen overheen, maar eind augustus 2022 heeft het Ctgb besloten tot een reguliere toelating van het gewasbeschermingsmiddel Verimark voor gebruik in vruchtgroenten en aardbeienteelt onder glas. Inmiddels is de registratie afgerond, deelt Jeannette Vriend namens Glastuinbouw Nederland in onderstaand bericht. De Coördinator Effectief Maatregelenpakket roept telers op zorgvuldig met het middel om te gaan nu eindelijk de reguliere toelating daar is.

De gewasgroep komkommer heeft vanuit een vrijstellingssituatie voor de bladluisbeheersing tegen CABYV, welke op 11 september afliep, een goede overgang gekregen naar een reguliere toelating, constateert Jeannette. "Ook voor de gewasgroep tomaat is dit een mooie weg uit een vrijstellingssituatie naar een regulier etiket."

Voor de aardbeien, paprika, aubergine en de bonenteler onder glas had de registratie 'uiteraard wel eerder afgerond mogen worden', schrijft de coördinator. "Helaas is het een gegeven dat registraties van chemische gewasbeschermingsmiddelen in Europa een zeer kostbaar en tijdrovend proces is geworden. Er komen slechts sporadisch nieuwe middelen bij. Ga dus ook heel zorgvuldig met het nieuwe Verimark etiket om."

Meer informatie over de toelating is hier bij het Ctgb na te lezen. 

Bron: Glastuinbouw Nederland


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven